"Спортс Илустратед": Србија сада игра најбољу кошарку

ВАШИНГТОН: Угледни амерички портал "Спортс Илустратед", одушевљен играма репрезентације Србије на Светском првенству у Кини, пише да изабраници Александра Ђорђевића у овом тренутку играју најбољу кошарку, чак испред САД.
1
Фото: Sports Ilustrejtid

У анализи новинара Џеремија Вуа каже да веома респектује Србију, посебно истичући најбољег центра НБА лиге прошле сезоне Николу Јокића.

"Не знам да ли је поштено да осим САД прогласим као фаворита на великом такмичењу, чак и када је тим "млак", али тим Србије мора да се погледа. Није новост да је Србија квалитетна, као и да је главна претња доминацији САД. Мора да се призна да игра све боље", наводи се у тексту "Спортс Илустратед".

Како наводи, није изненађење што главне роле имају НБА играчи Никола Јокић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица и Бобан Марјановић.
 

"Србија, коју многи виде као првог конкурента, разнела је Анголу и Филипине и лако прошла преко Италије у просеку давајући 107,7 поена. Биће фасцинантно видети могу ли да наставе у истом ритму".

Ву подсећа и да је Србија убедљиво изгубила од САД у финалу Светског првенства у Шпанији пре пет година, али уз напомену да није тада имала звезду Денвера Јокића.

"Забавно је гледати Србију. Иако тек следе јаче утакмице, Србија је клинички ефикасна и то без прекомерне изложености Јокића, који је много напредовао у Денверу. Постао је доминантан играч у НБА лиги на свој специфичан начин и у суштини је незаустављив у ФИБА такмичењу".

Истиче се и да САД има атлетски најмоћнији тим, посебно атлетски, али да је Србија највише показала до сада.

"Поштено је рећи да Србија игра најбољу кошарку на свету тренутно, да је заслужила пажњу, без обзира што је крајња тачка далеко. Она је много више од претње и вреди је гледати", закључио је Ву.

Србија има четири победе из исто толико мечева у Кини и у недељу се састаје са Шпанијом у Вухану.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести