Србија на ЕП против Чешке, Пољске, Финске, Израеле и Холандије

БЕРЛИН: Кошаркашка репрезентација Србије на Европском првенству 2022. године играће у Д групи са Чешком, Пољском, Финском, Израелом и Холандијом, одлучено је данас жребом у Берлину.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Домаћини 41. Евробаскета су Немачка, Италија, Чешка и Грузија, а српски кошаркаши ће мечеве у групној фази такмичења играти у Прагу.

Европски шампионат на програму је од 1. до 18. септембра 2022. године, а према систему такмичења четири првопласирана тима из сваке групе избориће пласман у осмину финала.

Завршница шампионата Старог континента играће се у Берлину.

Жреб је био полудиригован, јер су домаћини група унапред изабрали по једног ривала на основу комерцијалног и маркетиншког критеријума, па су тако Италијани бирали Естонце, Чеси Пољаке, Немачка Литванију, а Грузија Турску.

У свечаној церемонији извлачења учествовао је најбољи немачки кошаркаш свих времена Дирк Новицки, који је амбасадор Евробаскета 2022.

Асистирали су му бивши репрезентативац Италије Роберто Брунамонти и некадашњи члан националног тима Грузије Виктор Саникидзе. Том приликом представљена је и маскота шампионата.

У групи А, која ће се играти у Тбилисију такмичиће се Шпанија, Турска, Грузија, Русија, Белгија и Бугарска.

Групу Б, којој ће домаћин бити Келн, чине Немачка, Литванија, Француска, Словенија, Мађарска, Босна и Херцеговина, док ће у Ц групи у Милану играти Италија, Естонија, Грчка, Хрватска, Украјина, Велика Британија.

Титулу првака Европе браниће селекција Словеније, која је на минулом Европском првенству 2017. године у финалу била боља од репрезентације Србије.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести