Србија после велике борбе победила Доминиканску Републику

БЕОГРАД: Мушка кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас Доминиканску Републику 94:76 на старту квалификационог Олимпијског турнира у Београду.
k
Фото: kss.rs

У хали "Александар Николић" виђена је велика и изједначена борба два ривала, а кошаркаши Србије меч су преломили у поседњој деоници.

Најефикаснији у победничком тиму био је Бобан Марјановић са 18 поена и 10 скокова, Василије Мицић убацио је 16, а Филип Петрушев један више.

Немања Бјелица такође је био двоцифрен са 12 кошева и шест скокова.

Кренула је Србија добро, водила после првих 10 минута са осам разлике, али је након тога Доминиканска Република узвратила на прави начин и увела меч у егал.

После првог полувремена резултат је био изједначен (47:47), а наставак дуела донео је још изједначенију игру.

У овом делу игре изабраници Игора Кокошкова лоше су играли у одбрани, била је у заостатку, али су на крају успевали да остану у корак са ривалом, те су са минималном предношћу ушли у одлучујући део (67:66).

Серијом 11:3 у последњој деоници Србија се коначно одлепила од ривала на осетнију разлику.

Заиграла је Србија у свом ритму, Петрушев је био незаустављив под кошем, а у последња два и по минута предност је нарасла на 15 поена вишска.

На крају је Србија славила 94:76.

Кокошков: Драго ми је да смо победили

Нисмо били довољно дисциплиновани, али можемо да будемо задовољни финалним резултатом, рекао је селектор кошаркаша Србије Игор Кокошков.

Морали смо да се изједначимо са њиховом брзином и то нисмо урадили у првом полувремену. Знали смо да ће одбрана један на један бити главна ствар. Нисмо били довољно дисциплиновани, али можемо да будемо задовољни финалним резултатом. Није лако играти на оваквом нивоу. Кључна је била последња четвртина. Није било лепо уопште, рекао је Кокошков на конференцији за медије после меча.

Било је грешака, знали смо да ће их бити, али важно је да смо добили, каже Кокошков.

Била је психолошки тешка утакмица, играли смо код куће, а противник енергичан. Играли су као што сам и очекивао и драго ми је да смо победили, закључио је Кокошков.

Најефикаснији у тиму Србије Бобан Марјановић каже да је екипа због свог квалитета успела да тријимфује.

Играли смо добро, није била лака утакмица, противник је одиграо добро, али смо добили тако што смо показали квалитет. Можемо да играмо много боље посебно у односу на почетак утакмице. Свако ко је дошао на турнир, сви желе да оду на Олимпијске игре, сви се боре за то место. Поносан сам на свој тим јер нисмо одустајали. Нећемо ни у наредним утакмицама. Нисмо имали много времена да се спремимо, али сада већ све изгледамо боље, рекао је Марјановић.

Следећи меч Србија игра сутра од 20:15 против Филипина.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести