Србија с Порториком у квалификацијама за ОИ

БЕОГРАД:Србија од 16 часова игра с Порториком у полуфиналу квалификационог турнира у Београду за Олимпијске игре у Токију.
k
Фото: kss.rs

Овакве утакмице се сигурно не добијају уиграношћу, већ енергијом, борбеношћу и пожртвовањем на терену, изјавио је селектор кошаркаша Србије Игор Кокошков пред данашњи меч.

Услед одустајања екипе Сенегала, национални тим Порторика је у оквиру групе Б одиграо само један меч у којем је поражен од Италије, док је репрезентација Србије у групи А савладала Доминиканску Републику и Филипине.

Екипа Порторика игра дуже заједно, очигледно су уигранији, имају дефинисану ротацију и своје улоге у тиму. Ми, нажалост, ни један тренинг нисмо одрадили у пуном саставу, а чак и данас ће нам неки играци фалити на тренингу. То је информација за људе који воле и прате наш тим, али поновићу, овакве утакмице се не добијају перфектном уигранишћу и егзекуцијом, већ жељом, енергијом и одлуком да се добије. Не сумњам да ћемо се борити, али морамо да, уз енергију која ће бити присутна на највишем нивоу, одиграмо паметно, смањимо број изгубљених лопти и играмо тимски. Играмо пред својом публиком, знамо шта је циљ и даћемо све од себе да то остваримо, закључио је Кокошков.

У првом полуфиналу суботњег програма, од 13 сати се састају Италија и Доминиканска Република.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести