Србија у групи са Немачком, Грузијом и квалификантом

ГВАНЖУ: Кошаркашка репрезентација Србије у квалификацијама за Светско првенство у Кини 2019. године играће у Г групи са селекцијама Немачке, Грузије и екипом из прелиминираних квалификација, одлучено је данас жребом у Гванжуу.
Košarkaška reperezentacija Srbije Foto: Youtube/screenshot
Фото: Youtube Printscreen

Три селекције иду даље, а потом следи нови круг са четири групе са по четири тима из којих по три иду на финални турнир.

Како је Дневник већ раније писао, Србија ће се укрштати са селекцијама из четвртог и петог “пота“, као и из осмог где ће учеснике одредити додатне квалификације.

Могући противници вицешампиону света биће по једна екипа из четвртог, петог и осмог шешира: Русија, Словенија, Мађарска, Грузија (четврти), Немачка, Белгија, Пољска и Црна Гора (пети) и квалификант из осмог. 

Репрезентације ће бити подељене у осам група, а свака ће садржати по четири селекције. Од 32 европске, 12 ће се пласирати на Светско првенство, а укупан број репрезентација биће 32.

После прве рунде, 24 европске екипе пласираће се у другу рунду, где ће се оформити нове четири групе по шест екипа.

Најбоље три из сваке пласираће се на Светско првенство. Период квалификација биће од новембра 2017. до фебруара 2019. године, а Шампионат света ће се одржати од 31. августа до 15. септембра 2019. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести