Српске кошаркашице у Вршцу на завршним припремама за ЕП

БЕОГРАД: Женска кошаркашка репрезентација Србије завршни део припрема пред Европско првенство одрађује у Вршцу, а до почетка шампионата одиграће и две припремне утакмице против Турске, од којих ће прва бити отворена за јавност.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Једна од најискуснијих у екипи Ана Дабовић истиче да је задовољна како теку припреме и наглашава да је најважније што су све девојке здраве.

"Радимо јако, на детаљима и две утакмице које нам следе против Турске треба да покажу у којој смо тренутно фази и шта треба да дорадимо до почетка Европског првенства", рекла је Дабовић за сајт Кошаркашког савеза Србије (КС С).

Српска репрезентација првенство отвара 27. јуна утакмицом против Белорусије, а у групној фази у Зрењанину одиграће и мечеве против Русије 28, односно Белгије 30. јуна.

Репрезентативка Маја Шкорић рекла је да кошаркашице жељно ишцекују почетак Европског првенства.

"Надамо се да ћемо имати велику подршку са трибина. Недавно смо се вратиле са турнира у Франуској, где смо имале три јаке утакмице и виделе смо шта нас очекује на шампионату. Надам се да ће нам се све коцкице поклопити и да ћемо остварити за почетак пролазак групне фазе, што је и првенствени циљ, а после цемо корак по корак да размишљамо о осталом", рекла је Шкорић.

Турнир у Француској дао је јаснију слику селекторки Марини Маљковић на чему још треба да се ради у наредних седам дана.

Србија је у Рену изгубила од Русије, али је савладала Турску и Француску.

Центар националне селекције Драгана Станковић каже да екипа жели да се у најбољем светлу покажу домаћој публици.

"Већ смо два дана у Вршцу и припреме теку у најбољем реду. Желимо да у што бољој форми дочекамо првенство и да се у што бољем светлу покажемо нашој публици у нашој земљи", рекла је Станковић.

Прва фаза Европског првенства игра се у Риги (Летонија), Зрењанину и Нишу од 27. јуна, а други део је на програму у "Штарк арени“ у Београду од 2. до 7. јула.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести