Српски баскеташи прваци света

Репрезентација Србије у баскету 3 на 3 освојила је трећу титулу светког првака. Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић у финалу светског шампионата у Нанту савладали су Холанђане 21:18.
srbija2
Фото: Youtube Printscreen

Холанђани су кренули сигурније и после два минута игре повели са 5:2. Мајсторовић је то прекинуо поготком уз фаул и реализованим бацањем. Снажни и високи Розентал правио je велике проблеме српским играчима у рекету, али се и мучио са чувањем наших брзих играча што је Мајсторовић казнио тројком за 8:6.

Шелвис је вратио Холанђане у игру, Булут се укључио и поентирао управо преко њега, Мајсторовић погодио за два, а затим уз Булута направио серију за великих 15:10 на нешто више од четири минута до краја утакмице.

Thumbnail

Када су Холанђани са осам фаулова ушли у бонус Срби су то знали да искористе и да чувају предност (18:13). Шелвис је погодио за два, а затим још једном поентирао и тако вратио свој тим у игру на око два минута до краја (18:16). Затим је Мајсторовић погодио после продора, те Шелвис поново дао за два. Мајсторовић је онда поново био успешан, а Савић је одличном одбраном натерао ривала на грешку, па је на 50 секунди пре краја Србија имала два поена предности (20:18).

Булут је тада преузео одговорност, направио одличну финту и кошем донео ново злато Србији, треће на последња четири Светска првенства. Сребро је припало Холанђанима, а бронза Французима, који су савладали Словенце.

Thumbnail

Он је после меча рекао да није изненађен победом у финалу.

"Нисам изненађен победом у финалу, Урадили смо то већ два пута, а успели смо и сада када је овај спорт проглашен за олимпијски и наћи ће се на Играма 2020. у Токију. Ту смо да опстанемо и урадићемо то и после Токија", рекао је Душан Домовић Булут, којег су док је давао изјаву саиграчи полили водом.

На постоље су српски баскеташи изашли огрнути српским заставама, златне медаље уручио им је Патрик Бауман, генерални секретар ФИБА, а онда је уследила химна "Боже правде" у част светских првака.

За МВП-ија је проглашен Дејан Мајсторовић.

Thumbnail

У женској конкуренцији Русија је у финалу савладала Мађарску.

Вучевић баскеташима честитао титулу светског првака

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић вечерас је честитао репрезентацији Србије у баскету "три на три" освајање титуле светског првака коју су освојили у Нанту.

Репрезентацији Србије у баскету "три на три", коју чине четири играча из Новог Сада ово је трећа титула првака света.

"Најискреније честитке српском тиму који је поново показао да је најбољи. Нови Сад и Србија поносни су на вас и можемо само да вам захвалимо што на тако маестралан начин промовиштете свој град и своју земљу", наводи Вучевић у честитки.

Градоначелник Новог Сада пожелео је баскеташима још много победа како на спортском терену, тако и у животу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести