Српски средњошколци шампиони света у кошарци

БЕОГРАД: Српски средњошколци освојили су титулу шампиона света у кошарци на Светском првенству у Београду, након што су у финалу савладали Турску 97:90 (28:18, 12:23, 32:24, 25:25).
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Шампионат света у Београду организовао је Савез за школски спорт, у партнерству са Министарством омладине и спорта, Секретаријатом за спорт и омладину Београда и Светском школском спортском федерацијом (ИСФ).

У женској конкуренцији Србија је освојила шесто место.

" Београд је свет, то се већ одавно зна, сви воле да дођу у главни град Србије, а највише спортисти. И овај пут били смо сјајни домаћини, стечено је много нових пријатељстава. Неки нови клинци видели су одличне хале у Београду и видели европски град, који је прелеп и у који ће се сигурно враћати. Браво за момке, потврдили су да је будућност пред њима, али похвала и за девојке, које су нас исто представљале на сјајан начин", изјавио је предшедник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић.

Идемо даље, Србија је земља спорта а и овом приликом морам да истакнем захвалност председнику Вучићу, Влади Србије и Граду Београду, који се итекако боре да нашем спорту на свим нивоима буде сјајно, додао је он.

"А сви ми, од спортиста, до тренера и спортских функционера смо ту да користимо подршку и Србију представљамо на разне добре нацине, како на такмицењима код куће, тако и у свету", истакао је Танасковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести