Стив Кер: Када ћемо нешто да предузмемо?

ДАЛАС: Тренер кошаркашког клуба Голден Стејт Вориорса, Стив Кер, обратио се јавности пре четврте утакмице финала Западне конференције НБА лиге, али није говорио о кошарци.
Golden stejt-Portland/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"Нећемо дискутовати о Стефану Карију или Луки Дончићу. Данас не. Питања о кошарци нису битна", рекао је Кер на почетку обраћања, видно потресен, да би потом неколико минута говорио о масовномбиству у основној школи у Тексасу, где је убијено 19 ученика и двоје наставника, као и нападач стар 18 година.

"Када ћемо нешто да предузмемо? Уморан сам, јако сам уморан од тога да изјављујем саучешће разореним породицама жртава. Извините, али доста ми је више ћутања, доста ми је!", казао је Кер у обраћању медијима, пренео је Глас Америке.

Кер често оштро критикује оружано насиље у јавности, а овога пута је прозвао Сенат због неактивности у области оружаног насиља.

Конкретно, поменуо је то што Сенат није изгласао закон о универзалним безбедносним проверама купаца оружја.

"Ми ћемо да играмо утакмицу, а 50 сенатора у Вашингтону нас држи као таоце. Неће да гласају за тај закон јер желе да остану на власти. То је патетично, доста ми је", рекао је Кер пре него што је напустио просторију.

Масовно убиство у школи у Тексасу уздрмало је, поред осталих, и цео спортски свет, а посебно тимове из те савезне државе.

"Јувалде, немамо речи којима бисмо описали како се осећамо. Наша срца су уз вас, ваше комшије и све погођене овом ужасном пуцњавом", твитовали су Сан Антонио Спарси.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести