СТРЕЉАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ИЗАБРАО НАЈБОЉЕ Микец и Аруновић лауреати

Стрељачки савез Србије прогласио је најбоље у минулој години, а признања су, као и прошли пут, добили Зорана Аруновић и Дамир Микец, док је Горан Микец најбољи тренер. Традиционална свечаност одржана је у клубу “Петица” на Ади Циганлији, где се и овај пут окупио сам крем српског стрељаштва.
РСС
Фото: РСС

Дамир Микец је годину завршио на првом месту светске ранг листе у категорији ваздушним пиштољем, а постао је европски првак и светски вицешампион пиштољем у појединачној конкуренцији. Уједно, један је од ретких који су у  2023. дошли до победничког постоља и на Европском и на Светском шампионату у појединачној дисциплини. У ризницу је додао и медаље на Светским куповима, што појединачно, што у миксу са Зораном Аруновић.

– Минулу годину ћу памтити по томе што сам освојио два одличја која су ми недостајала. Први пут сам постао европски првак  ваздушним пиштољем. После неколико сребрних медаља, постао сам најбољи на Старом континенту, чему сам дуго тежио. Пред крај сезоне сам стигао до прве појединачне медаље на Светским првенствима. Испуњени су сви планови за сезону, а то је охрабрење за олимпијску годину – казао је Микец.

Зорана Аруновић је у пару са Дамиром Микецом освојила пет медаља у миксу са Дамиром Микецом, на Светском купу у Каиру освојила сребро. На финалу Светског купа у Дохи је била на корак од одличја, заузевши четврто место.

Међутим, Аруновићева није била до краја задовољна.

– Прошла година резултатски није била онаква како сам планирала. Ипак, има и ствари којима у 2023. години могу да будем поносна. Пролазила сам кроз тешке периоде, имала проблема, али поносна сам што сам све успела да превазиђем. Била је то прилика и да себе добро изанализирам, да видим шта треба да поправим у свом раду, да видим где могу да напредујем – поручила је Зорана.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести