Судије утицале на резултат, али нема поништења меча (видео)

БЕОГРАД: Кошаркашка лига Србије (КЛС) одбила је жалбу КК Партизана на исход четврте утакмице Суперлиге против Црвене звезде, иако је грешка судија призната.
kls-logo
Фото: Dnevnik.rs

Црно-бели жалили су се да је победника решио кош који је Били Берон постигао после грешке у корацима.

Спортски директор КЛС Бранко Јовановић поводом тога дао је стручно мишљење.

"Превид судија-недосуђени кораци у последњој секунди 4. финалне утакмице утицао је на крајњи резултат. До тада, 39 минута и 59 секунди, суђење је било веома добро", наводи се у саопштењу КЛС и додаје се:

"И поред евидентне грешке судија која је имала пресудан утицај на крајњи резултат, а имајући у виду да се такмичење у нашој лиги одвија према Службеним правилима игре ФИБА, према којима пропуст који су судије направиле не може бити разлог за поништење утакмице (Одељак Ц-Поступак протеста Службених правила игре ФИБА посебно тацка Ц1), жалба КК Партизан се одбија и утакмица се региструје постигнутим резултатом", стоји у саопштењу.

КЛС наводи и да су судије због тог превида кажњене.

"Због негативне оцене за судење (2.0) на четвртој финалној утакмици плеј офа судије Илија Белошевић, Урош Обркнежевић и Урош Николић, по аутоматизму се кажњавају са по 3 утакмице у темпу делегирања, сходно чл.61 Ж) 4 Пропозиција такмичења. Казна се преноси у следећу сезону", стоји у саопштењу.

Поред тога, КЛС је казнила КК Партизан са 102.000 динара, због тога што је на терен бачен велики број ситних тврдих предмета и две петарде и што је у гледалишту запаљена бакља.

Капитен црно-белих Новица Величковић, кажњен је са 12.000 динара због досуђене друге техничке грешке, због чега је исту казну добио и кошаркаш Црвене звезде Мохамед Фаје.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести