Теодосић МВП регуларног дела Еврокупа

БОЛОЊА: Кошаркаш Виртуса из Болоње Милош Теодосић проглашен је за најкориснијег играча (МВП) регуларног дела Еврокупа, саопштено је на сајту такмичења.
teodosic, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Како се наводи у образложењу, капитен репрезентације Србије био је кључни играч који је тим из Болоње водио до првог места у групи А и скора од 8-2.

"Легендарни плејмејкер предодио је свој тим по броју поена, асистенција и индексу корисности. У својој првој сезони после 2007. године, Теодосић се вратио у такмичење као један од најкретаивнијих организатора игре. Његов кошаркашки ИЉ и искуство одиграли су кључне улоге за Виртус. Теодосић игра у савршеном окружењу што је максимално искористио у својој креативности. Поред тренера Саше Ђорђевића, који га добро познаје, ту је и Стефан Марковић са којим је био саиграч неколико година у репрезентацији, Теодосић је одмах нашао зону конфора у Болоњи. На девет утакмица просечно је бележио 16.9 поена и 5.6 асистенција, уз 63.6 одсто процената шута за два поена, 40.6 одсто за три и 89.7 одсто са линије пенала", наводи се у образложењу Еврокупа.

Он је и трећи освајац овог л признања, после Скотија Вилбекина (Дарушафака 2017/18) и Пјерија Хенрија (УНИКС Казањ 2018/19).

Витус ће у Топ 16 фази Еврокупа играти против Трента, Дарушафаке и Партизана, са којим игра на старту друге фазе 8. јануара у Београду.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести