Томић уочи дербија: Морамо на 120 одсто; Лазић: Чврсто...

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић изјавио је да његов тим мора да пружи и више од максимума како би савладао Партизан у вечитом дербију.
branko lazic/d. zarkovic
Фото: branko lazic/d. zarkovic

"Дерби је специфична утакмица, али ми знамо наш циљ. Сигурно је потребно да се одигра борбено, али са пуно памети у оба правца. Играмо пред њиховом публиком и неопходно је да одиграмо ангажовано, борбено са 120 посто, не 100 посто, а концентрација мора да буде на максималном нивоу", рекао је Томић за клупски сајт.

Тренер црвено-белих нема проблеме са повредама играча, па може да рачуна на све расположиве снаге.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић подсећа да у дербијима није било пресудно ко је домаћин, већ да су одлучивали други детаљи.

"Оно што је за нас важно је да одиграмо нашу игру и поновимо неке добре утакмице у којима смо показали шта можемо. Предуслов за то је да одиграмо чврсто у одбрани, са максимално концентрацијом и придржавајући се плана из свлачионице. Имали смо довољно времена да се припремимо за након повратка из Андоре и очекујем добру утакмицу", рекао је Лазић.

Први овосезонски вечити дерби, у оквиру 9. кола АБА лиге, заказан је за суботу са почетком у 17 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести