Томић: Важно је да победимо Уникаху за крај у Еврокупу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић, који се враћа на клупу после температуре и пропуштеног меча против Олимпије, каже да жели да се екипа победом над Уникахом опрости од учешћа у Еврокупу.
Tomic Milan/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда/Томић Милан

Црвено-бели са скором 1-4 у Г групи немају шансе за пролаз у четвртфинале Еврокупа, где иду Валенсија и Уникаха.

"Изгубили смо шансу да прођемо даље иако смо имали могућности да то променимо и губили утакмице у тесним завршницама. Жао нам је због тога. За клуб, навијаче и све нас је изузетно важно да се опростимо победом јер се тако гради атмосфера и самопоуздање које ће бити потребно за све оно што нам следи", рекао је Томић за клупски сајт.

И у предстојећем мечу Звезда ће бити без повређеног капитена Бранка Лазића.

"Без обзира што је Уникаха обезбедила пласман, сигурно ће доћи са озбиљним приступом и великом жељом да победи. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, а циљ нам је да одиграмо бољу утакмицу него у Малаги и да дамо све од себе да остваримо победу", закључио је Томић.

Центар Душан Ристић истиче да је утакмица важна без обзира што нема такмичарски значај.

"Имамо прилику да се опростимо од Еврокупа евентуалном победом, даћемо све од себе да тако буде. Веома брзо нас очекује Куп, борба за други трофеј и то је одлична шанса за нас да се на најбољи начин припремимо. Одличан су тим, добили су претходног викенда Реал Мадрид и то најбоље доказује какав квалитет имају’’, истакао је Ристић, додавши да је било непријатно после пораза од Уникахе, Валенсије и Лиможа, али да би из њих требало да се извуку поуке.

Утакмица Црвена звезда - Уникаха игра се сутра од 18.45 у дворани "Александар Николић".
 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести