Тренер кошаркаша Меге: Без снаге да преломимо у нашу корист

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић истакао је да је његова екипа у другом полувремену против Задра показала реакцију, али да у последњим минутима, и поред коректне одбране, није имала снагу да преломи меч у своју корист.
j
Фото: bcmegabasket.net

Кошаркаши Меге у 12. кола АБА лиге изгубили су од Задра са 70:72 на домаћем терену, а у драматичном финишу Задар је поенима Картера у последњој секунди стигао од победе.

Утакмицу нисмо отворили онако како смо желели и морали. Смањена ротација са којом већ дуго већ тренирамо и играмо сигурно утиче на наше мечеве. Прво полувреме је са наше стране у свим сегментима било млако, пре свега у одбрани. У другом полувремену смо показали реакцију, али у тим последњим минутима и поред више него коректне одбране нисмо имали снаге да меч преломимо у нашу корист, казао је Јовановић.

Честитао бих Задру на победи, а нама остаје период прегруписања и спремања за наредну утакмицу са Партизаном, рекао Јовановић на конференцији за медије после меча.

Картер пресудио, Задар изненадио Београђане код куће

Одлучујући кош за Задар постигао је Џастин Картер три секунде пре краја утакмице. Американац је одиграо партију каријере у АБА лиги са 25 поена, осам скокова и пет асистенција.

Поред њега у гостујућем тиму се истакао и Тревор Томпсон са 17 поена и пет ухваћених лопти.

У екипи Меге најефикаснији је био бивши играч Црвене звезде Бориша Симанић са 12 поена, а по 11 су постигли Скучи Смит, Никола Јовић и Самсон Руженцев.

После 12. кола у АБА лиги, Мега има пет победа и седам пораза, док је Задар уписао три тријумфа и девет неуспеха.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести