Тренер кошаркашица Војводине 021 Александар Јовановић: Коме одговара овакав темпо играња?

Кошаркашице Војводине 021 славиле су у гостима у заосталој утакмици 10. кола Прве лиге против Арт баскета (86:76).
Aleksandar Jovanovic
Фото: Александар Јовановић, фото: Приватна архива

Утакмицу су у кључним тренуцима преломиле Јована Адамовић и Лена Радуловић: прва је 10 од својих укупно 31 поена постигла у последњим минутима утакмице, уз четири освојене лопте и две асистенције. Радуловићева је, с друге стране, у кључним тренуцима постигла девет поена, уз четири асистенције.

- Имали смо велики притисак пре утакмице због пораза од Краљева и Радивоја Кораћа код куће. Ти порази су, одговорно тврдим и уз сво поштовање противника, последица короне и тога што смо имали седам заражених играчица и што смо у овај део сезоне ушли са само шест тренинга – рекао је тренер Војводине 021 Александар Јовановић.

Треба напоменути то да су Новосађанке доживеле два тешка ударца током утакмице. Прво се у осмом минуту повредила Лара Радуловић, а затим и, почетком последње четвртине, Ана Илић. Обе су, уз болне гримасе, изнете с терена.

- Повреде су последице темпа који нам је савез наметнуо, односно да до Нове године морамо да одиграмо све заостале и редовне утакмице. И то без тренинга и озбиљних припрема, као и могућности да се играчице одморе и опораве. Платили смо велику цену због тога већ у овом делу сезоне. Нас до краја очекују још три утакмице, против Врбаса, Студента и Спартака. Овај скраћени ростер ће морати да понесе велику одговорност, биће нам тешко на високим позизијама, где су нам остале само две кошаркашице и постоји реална опасност да се још неко повреди. Питам се коме то одговара и ко ће, на дај боже, да лечи ту децу? Ко ће да буде одговоран за нечији евентуални завршетак каријере, јер се игра на свака три дана, без неопходног одмора? И све то да би се нешто на силу урадило, што се сад показује да није добро, нормално, а ни могуће. Ми нисмо НБА екипа и не можемо да платимо 100 хиљада долара месечно за опоравак играчица.

Тренер Војводина 021 је додао да су Радуловићева и Илићева највероватније завршиле сезону.

- Чека их магнетна резонанца у наредним данима, али претпостављамо да су страдали предњи укрштени лигаменти и код једне и код друге и да им следи операције и рехабилитације, а онда их чека одсуство од седам-осам месеци. То ће сада утицати и на резултате, а онда ће се јавити и увек присутне приче чаршије, које ће разглабати о лошим играчима, слабом раду тренера и нико неже желети да сагледа све ове околности. Видеће се само неки резултат, који не знам какав ће да буде. Дефинитивно, тешко смо оштећени короном и повредама.

Војводина 021, данас од 17 часова, гостује у Врбасу.

- Екипа је у шоку због повреда, јер су то све младе играчице и њихове добре другарице. С друге стране, одмах се јавља страх да се и некој од њих то не догоди. Врбас је у налету, победио је Партизан у прошлом колу на гостовању. Разигране су, скочиле су им амбиције, а ми уопште немамо одмор. Идемо из дербија у дерби, а немамо могућност да одморимо и опоравимо играчице, али ћемо свакако ићи на победу. Врбасу припада улога фаворита, поготово што је традиција да на свом терену игра много боље. Тамо је тешко победити и у пуном саставу, а камо ли сада – закључио је Јовановић.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести