Тринкијери: Да будемо као Роки, држимо гард и задамо ударац

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, пред мајсторицу против Црвене звезде за финале АБА лиге, у свом стилу је наставио причу о бокс дуелу вечитих ривала и поручио да жели његов тим да види попут чувеног борца Рокија Марћана.
trinkijeri, euroleague
Фото: Andrea Trinkijeri, foto: Eurolegue

"Извинио бих се због балета око конференције за медије (мењали се термини више пута прим. аут). Видим да некима није важно ста се казе, ко последњи казе, овде није питање у речима, већ је фокус на кошарласки терен. Речи неце дати кош. Морамо бити концентрисани 40 минута. Видим да је пријала прича о боксу, сутра ћу дати све да нас у рингу не баце у конопце, да држимо гард, али и да задамо неки ударац. Шта год буде, нећемо бацити пешкир, борићемо се мушки јер бранимо част велике екипе у европској кошарци", сликовито је најавио дерби Тринкијери.

Италијански стручњак додаје да сваки детаљ може да буде кључан и да ће ситнице одлучивати.

"Желим да овај дуел са фантастицним противником не буде удараца испод појаса. Желимо да будемо као Роки Марћано, јер је он једини боксер који је освојио титулу без пораза. Све може да буде, покушаће да нас нокаутирају одмах и морамо се припремити да издржимо. Како ће бити не знам".

Он се осврнуо и на казну од 3.000 евра због коментарисања суђења.

"Казна коју сам добио ми компликује живот. Знам које речи употребљам. Употребио сам реч осетити, а не утицати. Већ сам све рекао о томе. Штитио сам тежак посао, осетио сам притисак", рекао је Тринкијери и цитирао сународника и чувеног песника Дантеа Алигијерија.

Најискуснији кошаркаш Партизана Новица Величковић свестан је колику важност носи дуел за финале са Звездом.

"Оно што бих волео да кажем да треба да пружимо максимум и да се кад се све заврши можемо да кажемо да смо све дали од себе. То је једино што желим од саиграча. Велики је притисак и тезнија, али плаћени смо за то. За мене је то гушт", навео је Величковић.

Према његовим речима пријала му је пауза од седам дана како би се опоравио.

"Стисну се зуби. Момци су зрели и храбри, седам дана рамишљамо само о утакмици. Покушавам да им кажем да максимум може само да ти донесе добре ствари, борба на врхунцу зна да помера границе. Даш од себе све сто мозес и то ће ти донети нешто", закључио је Величковић.

Трећа утакмица између Црвене звезда и Партизана игра се сутра од 18 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести