Тринкијери: Нису битне победе, већ како тим изгледа

БЕОГРАД:  Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да победе у припремним утакмицама нису битне, већ како изгледа тим пред почетак нове сезоне.
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri  Foto: Tanjug/T.Valič
Фото: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери  Фото: Тањуг/Т.Валич

Црно-бели су током припремног периода забележили све победе после мечева са Дарушафаком, Макабијем из Тел Авива, Арком и Морнаром, уз освајање турнира у румунском Клужу када су победили турски Фенербахче, који води Жељко Обрадовић.

"Нису битне победе, већ како тим изгледа и како радимо. Имамо пуно посла, у одбрани смо збиља добра екипа, а у нападу још морамо да радимо. Нови играчи су брзо уклопили у систему и још много, много ствари треба да почнемо да гледамо, схватамо, организујемо. Све ми је јасно, а то су показале ове утакмице - шта можемо и шта не можемо. Није време да будем задовољан, већ је време гледам и да знам где руке да ставим, како да се направи следећи корак. Идемо даље", рекао је Тринкијери Танјугу на промоцији новог дреса.

Италијански тренер говорио је и о томе где се тренутно црно-бели налазе у односу на оно што он жели и у којој мери је то испуњено.

"Нисам имао никаква очекивање, јер је комплетно нова екипа. Желео сам да ми екипа покаже пут. Направио сам екипу са једним системом и филозофијом, али после на терену мораш да видиш да ли то играчима прија. Неке ствари су ме одушевиле, а на неким стварима још морамо доста да радимо. Комплетно се променила кошарка и ми ћемо до децембра да будемо у процесу рада. Играћемо и пробати да добијемо сваку утакмицу", рекао је Тринкијери.

Екипи Партизана ускоро треба да се прикључи и репрезентативац Стефан Бирцевић који је играо за Србију на Светском првенству у Кини, а Тринкијери истиче да је у овом тренутку најважније да се он одмори.

"Жело бих да се одмори, јер је цело лето био на припрема, после на СП у Кини. Желим да се врати свеж колико год је то могуће. Не знам да ли ће играти у четвртак, а њавероватније ће се у тим уклопити у Загребу", закључио је Тринкијери.

Кошаркаши Партизана у четвртак у "Штрак арени" дочекују грчки АЕК од 18 сати, а од 26. до 29. септембра у Загребу очекује их Суперкуп АБА лиге, где ће у четвфиналу играти против Мега Бемакса.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести