Тринкијери: Преживели смо и завредели победу

БЕОГРАД: Тренер кошаракаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је најважније што је његов тим "преживео" дуел са Подгоричанима и победио Будућност у 19. колу АБА лиге.
1
Фото: FoNet

"Понедељак Звезда на страни, среда Виртус на страни, недеља Будућност. Преживели смо, то је најважније. Изгубили смо неколико играча, али преживели смо. Играли смо тврдо, грешили, два њихова играча су нам комбиновано дала 12 тројки...На крају мислим да смо завредили победу. Урадили смо све што је било потребно да победимо", рекао је синоћ Тринкијери на конференцији за новинаре после меча.

Меч у Арени обележила је и рекордна посета на једном сусрету у АБА лиге, пошто је 16.531 навијач био на трибинама, чиме је срушен претходни рекорд регионалног такмичење из 2010. године, када је на финалу АБА у Загребу било 16.200.

"Ушли смо у утакмицу уморени и енергија са трибина је била као вироза. Било је фантастично, "гробари" су нам много помогли", рекао је Тринкијери.

Тренер црно-белих није хтео да прича о карактеру екипе.

"Није тренутак, задовољан сам и срећан. Играчи су направили фантастичну хемију са публиком, играли са енергијом, страшћу. Данас добили утакмицу јер смо добро играли пик-ен-рол одбрану. Будућост има најбоље бекове у АБА и када припремаш утакмицу, онда боли глава. Желим да сви који воле Партизан схвате колико се играци труде за овај тим", казао је Тринкујери.

Маркус Пејџ имао је најбољи учинак у вечерашњем сусрету, али Тринкијери није желео да издаваја поејединце.

"А Јарамаз? Ја Пејџа не видим без Јарамаза, ни Јанковића без Мозлија. Играмо са хемијом, постоји велика подршка међу играчима", закључио је Тринкијери.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести