Тринкијери: Задар је веома важан после Венеције

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је да меч против Задра у 6. колу АБА лиге веома важан за његов тим после пораза од Венеције у Еврокупу.
trinkijeri, tanjug
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

"Играмо у граду који живи за кошарку, граду са фантастичном двораном и публиком која и те како уме да подржи свој тим у тешким тренуцима. Задар је почео такмичење на начин на који је почео и учиниће све да против нас створи неку искру која ће им преокренути сезону. Али и за нас, после изузетно лоше утакмице против Венеције, Задар је веома важан. Морамо са пуно више енергије да играмо", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Црно-бели после пет кола у регионалом такмичењу имају скор од три победе и два пораза, док Задрани имају учинак 0-5.

Плејмејкер црно-белих Немања Гордић рекао је да против Задра никада није било лако играти, па и у сустрашњем сусрету очекује велику борбу.

"У Задру нам никада није било лако, очекујем да ће нас дочекати пуна дворана и веома мотивисан противник. Ми морамо одиграти пуно боље него против Венеције и из те боље игре пронаћи пут којим бисмо дошли до победе. И јединима и другима је овај меч веома важан, тако да очекујем велику борбу на терену", изјавио је Гордић.

Утакмица између кошаркаша Задра и Партизана игра се сутра од 18 сати у дворани "Крешимир Ћосић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести