Турнир 4 нације: Србија боља од Аргентине

Женска кошаркашка репрезентација Србије остварила је прву победу на међународном турниру четири нације у кинеском граду Сингји победом против Аргентине.
kosarkasice-srbije/KSS
Фото: КСС

Српкиње су биле боље од Аргентинки са 69:43 (8:8, 25:8, 21:5, 15:22).

Најефикаснија у редовима Србије била је Саша Чађо са 11 поена, а двоцифрена је била и Драгана Станковић са 10 поена.

Србија је у Кину отпутовала без селекторке Марине Маљковић и неколицине водећих играчица.

Женску кошаркашку репрезентацију на турнеји у Кини очекују још три утакмице – против Кине, Аустралије и Аргентине у граду Хуаихуа-Јишоу.

Србија-Аргентина 69:43 (8:8, 25:8, 21:5, 15:22)

СРБИЈА: Поповић 4, Чађо 11, Катанић, Јовановић 5, Рачић 4, Црвендакић 8, Шкорић 6, Брајковић 9, Станковић 10, Радовић 5, Цукић 2, Мандић 5.

АРГЕНТИНА: Росет 5, Дурсо 2, Љоренте 2, Бокет 5, Фиорото, Бурани, Гретер 4, Сантана 8, Гонзалес 2, Маркизоти 10, Леива, Перес 5.

Изјаве после утакмице:

„Аргентина се није предавала свих 40 минута, иако је најслабији противник на овом турниру. Играле су чврсто до самог краја, што показује и резултат последње четвртине. Оно што је добро у нашој игри је што смо добили скок и што смо одиграли одбрану препознатљиву за нашу репрезентацију. Свели смо Аргентину на само 21 поен у прве три четвртине, што је изузетно добро. Надамо се да ћемо наставити у оваквом ритму и у наредне три утакмице и да ће то све изгледати много боље – истакао је тренер Милош Пађен.

„Драго ми је да смо коначно победиле. Показале смо добру игру, поготово почетком другог полувремена. Искористиле смо све оно што нисмо радиле добро у претходне две утакмице, послушале савете и већ биле боље у првом полувремену. Задовољна сам игром и срећна што су све девојке имале значајан учинак у овој победи. Надам се да ћемо овако наставити и на другом турниру и да ћемо бити још боље – рекла је Невена Јовановић.

М. К.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести