У другој финалној утакмици АБА лиге Звезда дочекује Будућност: Тимском игром до новог славља

У првој финалној утакмици АБА кошаркашке лиге Црвена звезда је у Београду  савладала Будућност са  91:72 и повела у сеији која се игра до три добијена меча.
zvezda buducnost, fonet
Фото: FoNet

Сутра је на програму други окршај, такође у Београду.  Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић оценио је да је тимска игра црвено-белих донела убедљив тријумф против Будућности и вођство у финалу АБА лиге.

„Ушли смо много нервозно, а рекли смо пре утакмице да само тимски можемо да победимо Будућност. Било је много нервозе, грешака у нападу, у одбрани... После прве четвртине моји играчи су схватили неке ствари које сам им рекао на тајм-ауту, а то је да морају да се смире, да не причају са судијама, да се концентришу на утакмицу“, рекао је Томић. „Победу су направили моји играчи, јер су се смирили и одиграли кошарку. Направили смо први корак, тако да за сада ништа нисмо решили... За сада смо у малој предности. Морамо још боље да се спремимо, да будемо паметнији и да са више енергије уђемо у данашњи меч. Биће то  сасвим другачији окршај“.


Судије

Из седишта АБА лиге одређене су судије који ће арбитрирати у другој утакмици у Београду. Делегирани су Сретен Радовић из Хрватске, Дамир Јавор из Словеније и Милош Кољеншић из Црне Горе.


Тако су изабраници тренера Милана Томића за разлику од прошле сезоне кад су изгубили на старту, сада искористили предност домаћег терена, пошто су у регуларном делу сезоне освојили прву позицију у популарном регионалном такмичењу.

„Важан корак ка титули. Забележили смо прву победу, а потребне су три“, рекао је капитен Бранко Лазић.

„Немамо времена за одмор, али смо ипак спремни, надам се новој победи, што би могла и да одлучи двобој.“

Кошаркаши подгоричке Будућности, верују да ће сутра одиграти много бољи меч Центар Филип Баровић рекао је да овакви мечеви не могу да се играју без енергије и концентрација мора да буде присутна свих 40 минута.

„Овакве утакмице не могу да се играју млако и без енергије. Морамо да играмо јако од почетка до краја и да дрзимо фокус свих 40 минута. Важно да смо се одморили, данашњи меч је једна потпуна нова утакмица.  Ова наша екипа може да одигра моного боље, уверен сам да можемо вечерас до победе. Довољно смо искусни и паметни да грешке исправимо, мислим да ће то бити много боље. Не можемо да контролишемо игру, па да се распаднемо, то не сме да се дешава“,  закључио је Баровић.

Друга утакмица између Црвене звезде и Будућности игра се сутра од 19 сати такође у Београду, у хали "Александар Николић".

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести