У суботу надметање с најбољим баскеташима света

Нови Сад ће 24. и 25. маја бити домаћин спектаклу у баскету три на три.
Basket u Novom Sadu/Promo
Фото: Промо

Нови Сад ултра челинyер, како је званични назив овог догађаја, одржаће се на Тргу Слободе, у организацији ФИБА и најбољих светских клубова Нови Сад Ал Вахда и Лиман. 

За заљубљенике у овај атрактивни спорт организатори су припремили и заједничко загревање за предстојећи догађај. Новосађани ће у суботу, 18. маја, имати прилику да се такмиче с водећим играчима на планети у популарној игри - Пут око света, а надметање ће се одржати на теренима испред Тржног центра Променада, од 11 до 13 часова.

Сви заинтересовани који желе да се опробају у овој кошаркашкој игри могу да се пријаве до 17. маја, путем сајта promenadanovisad.rs.

Шесторица најбољих баске­таша потичу из Новог Сада, па ће сваки од њих предводити по једну екипу на својеврсном загревању за предстојећи турнир. Пријављени такмичари биће у прилици да буду саиграчи са Марком Савићем, Душаном Булутом, Стефаном Стојачићем, Марком Ждером, Дејаном Мајсторовићем или тренером репрезентације Данилом Лукићем.

Учесници ће бити распоређени у шест екипа, а у финалу ће се наћи они најбољи, док ће победници такмичења, као и они који освоје прва три места, добити награде од ТЦ Променада, Екстра спорта, Андер армора, Про-фитнес центра и Proteina.si.

Генерални спонзор Нови Сад ултра челинџера је Ултра енерџи дринк, а такмичење су подржали и Град Нови Сад - Градска управа за спорт и омладину, ОПЕНС 2019, АП Војводина - Покрајински секретаријат за спорт и омладину, ТЦ Променада, Макс бет и Вода вода.       

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести