У сусрет турниру кадета у Зрењанину: Реал и Фенербахче у Кристалној дворани

Четврти по реду кадетски кошаркашки турнир (Петровград Баскетбал У16 куп) одржаће се у Зрењанину од 16. до 18. марта.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

Зрењанин ће, поред домаћих клубова Партизана и Петровграда, угостити великане европске кошарке као што су Реал Мадрид, Фенербахче, Локомотиву Кубан, Стела Азура и репрензентације Црне Горе и Румуније у узрасту од 16 година. Посетиоци ће имати прилику да на делу виде неке будуће асове европске кошарке, као и да помогну оболелој деци кроз хуманитарни карактер турнира, чији је организатор КК Петровград, а  покровитељ Град Зрењанин.

У претходне три године посетиоци су куповином улазница на бази добровољног прилога и тиме помагали мисије хуманитарних удружења и фондација која у фокусу имају лечење деце. Ову године прикупљена средства донираће се хуманитарној организацији  Заједно за живот  која помаже оболелој деци и њиховим породицама у процесу лечења у земљи или иностранству.

Зрењанин има богату спортску историју, као и традицију организовања великих међународних такмичења. Циљ овог турнира је да се омогући младим кошаркашима наше земље да размене искуства са вршњацима из иностранства. Љубитељи кошарке уживали су протеклих година у бравурама подмлатка домаћих тимова Партизана, Визуре, Петровграда, Пролетера и других, као и Реал Мадрида, Барселоне, Стеле, Фенербахчеа, Дарушафака, ЕА7 Армани Милано, Вашаш Академика, Локомотиве и Цибоне.

Током претходна три турнира, кроз град на Бегеју продефиловао је импозантан број младих кошаркашких нада, од којих су неки већ тада били праве звезде. Реконструкцијом хале Медисон ове године турнир је проширен на још две такмичарске селекције У14 и У12, где ће гостовати 11 страних екипа из Словачке, Мађарске, Румуније и Словеније из које долази и најјачи кошаркашки клуб у овој категорији Унион Олимпија.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести