Убедљива победа Партизана против Венеције

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Венецију са 95:73 у београдској Хали спортова "Ранко Жеравица", у другом колу групе А Еврокупа.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

После два пораза стару сезоне, Партизан је до првог тријумфа дошао одличном игром у трећем кварталу, али и доста бољем присуству и енергији у односу на претходна два меча.

У победничкој екипи најбољи је био Рашон Томас са 22 коша, Коди Милер Мекинтајер постигао је 18 поена и имао шест асистенција, док је Огњен Јарамаз додао 17.

Мичел Вот са 16 поена био је најзапаженији у тиму Венеције.

Црно-бели су одлично отворили меч, стекли плус седам, али су гости у финушу прве четвртине успели да изједначе, да би на полувремену Венеција имала минималну предност.


Шћепановић: Велика победа, али ништа не долази преко ноћи

Тренер кошаркаша Партизана Владо Шћепановић био је задовољан после победе свог тима у другом колу Еврокупа.

Велика победа, поносан сам на своје момке. Заслужили су ово, напорно смо радили сваки дан. У спорту, посебно у кошарци, ништа не може да се деси преко ноћи. Ово је процес. Имали смо тешку ситауцију због вируса, али када сте фер и искрени према себи и тиму, када смо сви заједно, нико не може да нас добије.

Овај тим има сјајан потенцијал, али нам треба времена. Ништа не долази преко ноћи, рекао је Шћепановић после меча за Спорт клуб.

Партизан је у трећој деонци одиграо одлично и у нападу и одбрани и овај део игре добио је 33:15, што је и преломило меч.

Било је круцијално од самог почетка. С овом енергијом, одбраном и понашањем, сви смо помагали једни другима и овакве ствари само тако можемо да урадимо. То је једноставно, а с друге стране и компликовано, закључио је Шћепановић.


Трећи квартал донео је одличну игру Партизана, пре свега у одбрани, што су изабраници Влада Шчепановића знали да материјализују у офанзиви.

Разиграни Томас у овом делу игре убацио је 16 поена, а све то креирао је Милер Мекинтајер, па су црно-бели ову деоници добили 33:15.

Већ почетком одлучујуће четвртине, домаћин је стигао до плус 22, а у једном тренутку сусрета нарасла је и до 26 поена.

Кошаркаши Партизана следећи меч у Еврокупу играју против Уникса на гостовању 14. октобра, пре тога их очекује дуел са екипом Будућности у другом колу АБА лиге.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести