УРОШ БАЊАЦ ПРЕД СУТЈЕСКУ Све се заснива на одбрани

Прегрмели су врућу атмосферу у Никшићу и славили са 89:84, што кошаркашима Војводине даје право да са оптимизмом чекају реванш против Сутјеске. Новосађани ће ривала дочекати сутра од 17 часова и у другој утакмици четвртфиналне серије АБА 2 лиге покушати да сачувају залиху, чиме би се пласирали даље.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Нови шампион Кошаркашке лиге Србије (КЛС) овај дуел дочекује у добром расположењу, пошто је постао првак домаће лиге, што је додатни мотив пред регионалне изазове.

Историјски успех, међутим, мора да се занемари. Војводина сада треба да буде окренута томе да исправи грешке из уводног дуела, када су Сутјесци дозволили чак 13 тројки, уз сјајне проценте шута.

Бек новосадског састава Урош Бањац свестан је да против Никшићана неће бити лако.

– Знамо како смо тамо одиграли, створили залиху од пет поена, иако смо три минута пред крај водили 13-14 поена разлике. На нама је да смањимо падове у игри и ако то успемо, славићемо и проћи у полуфинале. Све се заснива на одбрани, да будемо ближе на играчу на лопти, јер су нам одатле задавали доста проблема и индивидуално боље да одбранимо играче који су код њих прве опције у нападу - рекао је Бањац.

Потом се дотакао шта њему, као Новосађанину, значи прво место у КЛС.

- Говорио сам раније о томе да би нам много значило да постанемо прваци, у чему смо и успели. Осећај је био невероватан, пратили смо сви утакмицу Младости и Спартака и кад смо сазнали епилог, били смо веома срећни – истакао је Бањац.

Војводина ће Сутјеску дочекати у малој сали Спенса, а улаз ће бити бесплатан.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести