ВАБА лига: Кошаркашице Војводине поражене од Цеља

ЦЕЉЕ: Кошаркашице Војводине поражене су од Цеља, у другом колу регионалне ВАБА лиге.
k
Фото: Žaklina Janković otvara kontru/Dnevnik (Filip Bakić)

Новосађанке су корак за фаворизованим ривалкама изгубиле већ у првој четвртини, када су морале да јуре двоцифрен заостатак. Домаћи тим је суфицит без проблема сачувао до краја и остварио победу.

Ставила је словеначка екипа одмах до знања Војводини да ће од старта бити одлучна у намери да што пре реши питање победника. За шест минута црвено-беле постигле су тек четири поена, што довољно говори о томе колико су играчице Цеља биле надмоћне.

Који минут касније, резултат је био 15:4 у корист домаћег тима, да би уследио период у којем се ништа битније није мењало. Напад Новосађанки није функционисао, а ривалке су у лаганом ритму одржавале стечено вођство, које је у четвртој четвртини повећано и на плус 20, па је било јасно да се Војводини смеши први неуспех у такмичењу. Тако је и било, играчице Цеља су мирно привеле меч крају и уписале победу.

Утакмицу је обележила и Сара Лумис, која је претходне године наступала за Војводину, била најбољи стрелац екипе, а сусрет је завршила са као најефикаснија у победничком тиму са 14 поена.

Новосађанке сада очекује меч против Слоге, у оквиру трећег кола домаћег првенства.

В. М. Петровић

Цеље – Војводина 68:44 (17:11, 20:14, 11:7, 20:12)

ЦЕЉЕ: Дворана у Цељу, гледалаца: 150, судије: Хаџић, Терлевић, Баки.

ЦЕЉЕ: Јеленц 9, Чех 8, Сеничар, Дебељак 7, Лумис 14 (10ск), Џите 5, Бартелм 8, Катер, Анзић, Симонс 2, Штим 9, Стварник, Уранкер, Зиберт, Кренк 6.

ВОЈВОДИНА: Мекнил 18, Радуловић 13, Јаковљевић, Марић 2, Јанковић 2, Славнић, Марјановић, Стојић 7, Томпсон 2.

Друго коло

А група

Сарајево – Будућност 0:20

Монтана – Загреб 91:68

Б група

Цеље – Војводина 68:44

Сутра

Лавови – Никшић (18)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести