ВАБА лига: Воша пала у продужетку

Кошаркашице Војводине поражене су од Цеља у оквиру ВАБА суперлиге, након што у последњим секундама продужетка Лена Радуловић није успела да постигне тројку за победу са велике удаљености.
Р. Хаџић/Сјајна партија Чарне Прокић недовољна
Фото: Р. Хаџић/Сјајна партија Чарне Прокић недовољна

Иако су Словенке водиле у већем делу меча, домаћи тим је у самој завршници дошао до преокрета, имао и победу у рукама, али је Цеље прво изборило продужетак, а затим и тријумф.

Ушле су Новосађанке одлично у меч против фаворизованих ривалки и захваљујући трију Јововић-Прокић-Лумис, повеле 14:10 средином прве деонице, али су гошће ухватиле прикључак и заграле боље. Повела је Војводина опет, али је онда уследио период неефикасне игре, што је екипа Цеља искористила и за нијансу била испред домаћих. Долазиле су црвено-беле тада и до неких отворених позиција, међутим нису биле прецизне, тако да је вођство другопласиране екипе у регионалном шампионату расло.

Потом је у завршници полувремена Воша тројком Саре Лумис пришла на само минус један пред одлазак на велики одмор.

И у трећем кварталу доминирале су одбране и јако тешко се стизало до поена. У таквој ситуацији боље се снашла екипа Цеља, која је повисила вођство на плус осам, да би Новосађанке одиграле изванредну четврту четвртину, чак и повеле у самој завршници, која је ипак завршена нерешеним резултатом. Ушло се у продужетак у којем су гошће имале за нијансу више среће и однеле победу.

Војводина 021 – Цеље 62:63 (19:21, 14:13, 7:12, 17:11, 5:6)

ПЕТРОВАРАДИН: Хала Петроварадин, гледалаца: 100, судије: Хартман, Грубишић, Баришић.

ВОЈВОДИНА 021: Прокић 21(8ск), Јаковљевић 2, Јововић 8, Јанковић 6 (10ск), Лумис 18 (12ск), Ле. Радуловић 2, Марић, Ла. Радуловић 2, Вујисић 3, Керлета, Јовановић, Илић.

ЦЕЉЕ: Јеленц 8, Чех, Сеничар 6 (16ск), Парди 8, Рамона 17, Гбемотор 5, Бартелм 9, Анжич 10, Штирн, Жиберт.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести