Вечерас трећа утакмица финала плеј-офа између Звезде и Партизана (18)

После прва два сусрета финала плеј-офа у Кошаркашкој лиги Србије резултат је 1:1. Црвена звезда је славила пред својим навијачима (98:94) у првом дуелу, а онда је узвратио Партизан (73:72), ношен подршком свог навијачког корпуса.
Crvena zvezda Partizan/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда

 Иако се све утакмице играју у дворани “Александар Николић”, предност домаћег терена данас ће, у трећем одмеравању снага вечитих ривала, бити на страни црвено-белих. Хоће ли им то бити довољно да опет поведу у серији, или ће црно-бели смоћи снаге да изненаде фаворизованог ривала, питање је на које ћемо одговор добити вечерас.

- Заслужио је Партизан победу у прошлој утакмици, иако не би било незаслужено ни да смо ми повели са 2:0 - речи су капитена Звезде Бранка Лазића. - За пропуштеном приликом не вреди жалити, финале се наставља вечерас и најважније ће бити да учинимо све како бисмо остварили другу победу. Имамо проблема с повредама, али не смемо да тражимо изговоре, већ ћемо морати да договоре из свлачионице пренесемо на терен и сачувамо предност домаћег паркета. Има још доста да се игра до коначне одлуке о прваку, али верујем да ћемо се ми на крају радовати.

Прве две утакмице донеле су два различита стила игре оба тима. У првој су играчи били распуцани, одбране су функционисале нешто слабије, док је у другом дуелу било пуно промашаја, што је била последица “затегнутије” игре у дефанзиви. Проблем за чету тренера Милана Томића може да буде повреда бека Огњена Добрића, али с Малог Калемегдана стижу вести да није реч о тежој озледи и да постоји шанса да он буде на паркету.

- Не слажем се да ће Звезда у новом сусрету имати неку посебну предност због чињенице да је домаћин - категоричан је Раде Загорац, јунак победе Партизана у прошлој утакмици. - Навикли смо сви ми да играмо у таквим условима и  мислим да су шансе за тријумф данас пођеднаке. Лепо би било да направимо брејк и створимо услове да пред својим навијачима,  у понедељак, прославимо титулу. Али, далек је и тежак то пут, најбитније ће бити да одиграмо онако како је тренер Тринкијери то осмисли. Оба тима играју на високом нивоу и сматрам да су финални дуели занимљиви за гледање.

Данашњи сусрет у дворани “Александар Николић” почиње у 18 часова.

А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести