Вечити дерби у АБА лиги, Партизан вечерас дочекује Звезду

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас од 18.30 сати играју вечити дерби у 21. колу АБА лиге у хали "Александар Николић".
s
Фото: Youtube Printscreen

Биће ово трећи сусрет екипа Жељка Обрадовића и Дејана Радоњића ове сезоне, а у претходна два славили су црвено-бели, последњи пут 20. фебруара у финалу Купа Радивоја Кораћа у Нишу, када је било 85:68.

За црно-беле, који тренутно имају скор 16-3, ово ће бити прилика за реванш и реакцију након убедљивог пораза у Купу, док ће водећи црвено-бели бити у прилици да додатно осигура прву позицију на табели регионалног такмичења (17-1).

"После изузетно лоше одигране утакмице у Купу и слике коју смо приказали, мислим да је тренутак да реагујемо и надам се да ћемо реаговати. Оно што је красило овај тим и што бих ја волео да краси је борбеност која је не максимална, него преко тога. Ми то нажалост нисмо имали у Нишу. Желим да се захвалим навијачима који су онако одреаговали после утакмице. Сигуран сам да ћемо имати подршку, а оно што бих волео је да сви ми схватимо шта значи играти утакмице против Црвене звезде и шта значи бранити боје Партизана. То је оно одакле морамо да почнемо и да схватимо да је то једини начин", рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

"Од среде смо радили на једном веома добром нивоу, одрадили четири тренинга и покушали да се спремимо максимално за ову утакмицу. Позивам навијаче још једном да нас бодре, да бодре екипу као што су стално до сада радили. Да буду уз нас, надам се да ћемо успети да им вратимо на најбољи могући начин. Надам се да ће победити фер и спортска атмосфера, да ће се као и увек причати само о кошарци и да све буде у оквиру фер-плеја", истакао је Обрадовић.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић очекује тежак меч против Партизана.

"Налазимо се у изузетно тешком распореду утакмица, а утакмице са Партизаном увек имају посебну тежину. Играмо овај меч пред њиховим навијачима који ће им сигурно пружити велику подршку. Мораћемо да одиграмо на задовољавајућем енергетском нивоу посебно што у оваквом распореду сваки тренутак морамо да користимо за опоравак и припрему утакмице и тежак распоред", рекао је Радоњић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести