Вечити дерби у АБА лиги: Звезда вечерас домаћин Партизану

БЕОГРАД: Иако у овом тренутку ни кошаркаши Црвене звезда, а ни Партизана не пружају партије које се очекују од њих вечерашњи “вечити дерби” ипак привлачи пуну пажњу и сигурно је да ће донети решења за многа питања.
c
Фото: Tanjug (KK CZV/ printscreen)

Кошаркаши Црвене звезде после доста мука са повредама и болешћу играча изглда да су стабилизовали форму и  забележили врло важне победе над екипама Сплита и Химкија, док је Партизан у црној серији, а недавно је смењен и тренер Сашо Фиклиповски.

Ово ће бити трећи овосезонски дуел два ривала, у оба претходна славили су црвено-бели. У првом лигашком дуелу 80:79, а у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа на путу ка освајању трофеја за Црвену звезду било је такође минималних 79:78.

Ово ће бити 44. дуел црвено и црно-белих у регионалном такмичењу, а тренутни скор је 22-21 за црвено-беле. Звезда има изузетно густ распоред Поред меча са Партизаном, црвено - беле очекују и сусрети са Цибоном, Панатинаикосом и Будућношћу. Наравно, Звезда жели да настави серију добрих утакмица, а тим се након изузетно тешког периода у коме је био десеткован одсуством петорице играча полако комплетира, па су тренеру Радоњићу на располагању готово сви играчи, осим капитена Бранка Лазића, који  због казне неће бити данас  на терену.

Пред данашњи меч, тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже:

Утакмице Црвене звезде и Партизана увек имају специфичну тежину, ми смо у жестоком ритму, и уз то, исти ритам нас очекује и у наредном периоду и након утакмице са Партизаном. Осим специфичне тежине, и Партизан и ми имамо додатне разлоге да дамо наш тренутни максимум. Немамо капитена Бранка Лазића за утакмицу са Партизаном, али остали играчи зато морају да буду спремни да дају максималан допринос, рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац један је од напоузданијих кошаркаша Црвене звезде у последње време.

Дерби утакмице увек имају набој, добро се познајемо јер ће нам бити трећа утакмица у сезони. Да не користим фразе, заиста није важна ни тренутна форма, ни тренутне амбиције. Нама је заиста било тешко у претходном периоду, момци који су били ван екипе су нам много недостајали у сваком смислу,а утакмица је било баш пуно. Полако се комплетирамо, мада нећемо имати капитена на паркету. Хватамо ритам, и желимо да наставимо да се подижемо као тим. Очекујем велику борбу и наш максималан ангажман, рекао је Давидовац.


Лукић нови тренер Партизана?

Српски кошаркашки тренер Зоран Лукић први је кандидат за клупу Партизана. Након одласка Саше Филиповског, функцију првог тренере до краја сезоне обављаће Александар Матовић, а највероватније је да ће на лето њега наследити Лукић.

Лукић тренутно ради у Русији, уговор са Нижњим му истиче на крају сезоне, уједно Зоран Лукић је и тренер јуниорске репрезентације Србије, која ће овог лета играти на Светском првенству у Летонији.


А у табору Партизана ситуација баш и ње ружичаста, црно - бели су далеко од плеј офа у АБА лиги,а испали су и из Еврокупа.

Дерби је другачија утакмица од осталих, али даћемо најбоље од себе да покушамо да добијемо, изјавио је тренер кошаркаша Партизана Александар Матовић.

Здравствени билтен је, како је додао, идентичан као и за утакмицу против Метрополитана.

Мозли, Мика и Загорац неће бити у тиму, Новица Величковић се вратио после повреде, међутим он је одиграо утакмицу без иједног тренинга са жељом да прођемо даље у Еврокупу. Вероватно овај дерби мало више диктира нека ситуација која се код нас развијала претходних дана и током сезоне, па и због здравственог билтена. У сваком случају, Звезда има одређену предност што се тиче здравља играча, форме и такмичења у којима игра, али ми ћемо дати оно најбоље од нас да покушамо да добијемо ту утакмицу, поручио је Матовић. 

Бек црно-белих Урош Трифуновић је пред данашњи меч изјавио је да мотива не фали.

Сигурно је да идемо на победу. Дерби је дерби, тако да мањка мотивације нема. Јесмо десетковани, али играмо већ пар утакмица тако, па смо се донекле навикли. Мислим да нам је то добра прилика да прекинемо црни низ, истакао је Трифуновић.

Меч између Црвене звезде и Партизана игра се од 19.30 сати, а пренос је на Арена спорту и на ТВ Б92.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести