Весић потврдио: Србија жели завршницу Евролиге и Еврокупа

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда Горан Весић потврдио је да се главни град Србије кандидовао за организаццију завршних турнира кошаркашке Евролиге и Еврокупа.
kosarka
Фото: Tanjug / T.Valič, arhiva

"Тачно је да сам упутио писмо кандидатуре Евролиги у име Београда. О детаљима наше понуде не могу да говорим јер је то пословна тајна. Такмичимо се са неколико европских престоница које су богатије од нас", рекао је Весић, а преноси Блиц.

Он је истакао да верује да не постоји боље и сигурније место у Европи за организацију оваквог такмичења од Београда.

"Ако се изузму фудбалска такмичења, завршница Евролиге биће највећи спортски догађај у свету ове године. Ипак, на избор града домаћина, утицаће много фактора који су условљени епидемијом вируса ЦОВИД-19. Ми ћемо се борити и учинити све што можемо да Београд буде изабран," образложио је Весић.

Он је додао да је у писму првом човеку Евролиге Ђордију Бартомеуу изразио заинтересованост Београда да органузује и завршни турнир Еврокупа.

Како је завршни турнир Еврокупа планиран у исто време са завршницом Евролиге, у договору са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, истакао сам да је Нови Сад заинтересован да организује тај турнир.

Београд је, према незваничним информацијама, у најужем кругу кандидата за организацију завршнице Евролиге заједно са још неколико европских градова међу којима су Берлин, Атина, Вилњус и Каунас.

Бертомеу разматра могућност да организује завршницу Евролиге у периоду од 4. до 26. јула у једном од европских градова.

У истом граду нашле би се све екипе које играју Евролигу, одиграле све преостале утакмице у две дворане, а потом би на завршном турниру био одређен победник овог такмичења.

Екипе ће боравити у граду у којем се буде играла завршница 15 дана раније на припремама и карантину. Утакмице би се играле без публике, а очекује се да би у Београду, ако главни град Србије добије ову организацију, у овом периоду боравило између три и четири хиљаде људи.

Весић је подсетио Бертомеуа на 2018. када је Београд са великим успехом организовао завршни турнир Евролиге и истакао је да Београд за ову кандидатуру има подршку Владе Републике Србије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести