ВЕСТБРУК ХТЕО ДА БИЈЕ ЛУКУ ДОНЧИЋА! Лука "возао" Американца, овај пукао!

Кошаркаши Далас Маверикса су лакше од очекиваног савладали Лос Анђелес Клиперсе 101:90 и повели са 2-1 у четвртфиналној серији Западне конференције НБА лиге.
s
Фото: Tanjug/AP Photo/(AP Photo/Eric Christian Smith)

Ни мали број поена није омео франшизу из Тексаса да преокрене све усвоју корист, а свему томе је кумовала партија Луке Дончића.

И поред тога што је гађао из игре 7/25 он је дао 22 поена, ухватио 10 скокова и поделио 9 асистенција и тако је био најефкаснији кошаркаш на читавом мечу. Словенац је доказао још једном да је напаст и када није најсјајнији, а то је најбоље на својој кожи осетио Расел Вестбрук.

Мучио се плејмејкер који важи за доброг дефанзивца, није могао да заустави ривала током окршаја на другачији начин осим прекршајима. Неки су били и више него безобразни, а све је кулминирало када је средином четврте четвртине умало насрнуо на Дончића. Због тога је на крају зарадио и искључење, мада треба додати и да је Пи Џеј Вашингтон кумовао свему.

Све се завршило добро, али је Лука после меча открио да има проблеме са повредом, која га је накратко одвојила од терена у једном делу прве четвртине.

После меча је истакао да његово колено није добро и да ће сутра видети како ће се осећати и да ли ће бити од помоћи екипи у четвртом дуелу.

(Телеграф.рс)

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести