Војводина корача ка Аба 2 лиги после победе у Лесковцу

Направљен велики искорак Кошаркаши Војводине победом над Здрављем у Лесковцу са 81:77 успешно су затворили период тешких и изузетно занимљивих утакмица.
КК Здравље/ Важна победа за Новосађане
Фото: КК Здравље/ Важна победа за Новосађане

Прво су Новосађани губили од Металца на Спенсу 11 разлике шест минута пре краја. Успели су да преокрену. Затим су губили од Слоге у Краљеву девет разлике минут и по пре краја продужетка. Епилог је био исти.

Као да то није било довљно, пошто су у Лесковцу били у једнако тешкој ситуацији – минус 14 шест минута пре краја. Поново победа. Нестварним низом екипа Милоша Исаков-Ковачевића пробила се на треће место на табели Кошаркашке лиге Србије, на само један тријумф далеко од другог места које води у АБА 2 лигу.

Млади стручњак је после сусрета у Лесковцу оценио да квалитет игре његове екипе није био на високом нивоу, али и да је то разумљиво, с обзиром на околности.

– Гледали смо веома занимљиву и незвесну утакмицу, што је наш манир у последње време. Везали смо трећу победу на исти начин. Изузетно смо исцрпљени после два продужетка у Краљеву и успели смо да се опоравимо, али смо изгубили Гаћешу, који није могао да помогне. Успели смо, да упркос бледом издању, преокренемо меч и победимо. Здравље нам је са алтернативном одбраном направило велике проблеме и тек онда кад је проток лопте био бољи пронашли смо решење за то – рекао је Исаков-Ковачевић.

Плејмејкер црвено-белих Марко Љубичић такође је био задовољан само резултатом, не и игром.

– Немам нешто много да кажем, јер нисмо на окупу због повреда и болести. Никако да се скупимо. Због свега тога смо овако изгледали у овом сусрету. Није то случај био само сад, видело се и у претходној утакмици да имамо неких проблема, али смо овом победом, каква год да је, направили велики искорак ка неким циљевима, који уопште нису били испред нас на почетку сезоне – поручио је Љубичић.

Војводину у наредном колу очекује сусрет са Чачком на Спенсу, након чега Новосађани путују у Ниш на завршницу Купа Радивоја Кораћа.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести