ВОША БОЉА ОД ЗДРАВЉА У КЛС На двокорак од историје

Након изврсног старта, кошаркаши Војводине имали су проблема против лесковачког Здравља, али су на крају славили у 28. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и сада се налазе на само две победе од историјског трофеја. Био је ово окршај у којем тим са севера Србије није блистао, поготово када је реч о приступу, али је и као такав избегао трзавице и рутински решио меч у своју корист.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Нису хтели Новосађани да дозволе себи лош почетак сусрета. Отворили су дуел фуриозно, форсирали игру Николића на ниском посту, као и чврсту одбрану, која је и најзаслужнија за вођство од 12:2 после непуна три минута игре.

Уследило је нешто лошије издање тима Исаков-Ковачевића услед зонске одбране домаћина, што није потрајало дуго. Успешно је Војводина и у другом кварталу одржавала двоцифрени суфицит, мада се на моменте осећала необавезност у игри. Било је то донекле и логично, због надмоћи лидера такмичења, али је јасно да такав однос није био водиља ка победи. Убрзо се све то обило о главу гостујућем тиму, екипа Здравља је дошла до преокрета, да би у самој завршници две узастопне тројке Уроша Бањца донеле Војводини ипак нешто више разлога за задовољство.

Било је јасно да Новосађани морају боље, уколико желе да избегну непотребну драму и негативно изненађење. Подигли су ниво гости, Бањац је наставио да бриљира, као и стандардни Тајрел Џонсон. На крају је Војводина вратила комфорнију залиху и у четвртој четвртини није дозволила супарнику да се понада да може до победе.

У наредном колу домађег такмичења, састав Исаков-Ковачевића дочекује Младост.

В. М. Петровић

Здравље – Војводина 85:93 (19:31, 27:18, 19:24, 20:20)

ЛЕСКОВАЦ: Хала "Дубочица", гледалаца: 500, судије: Ћалић, Смиљанић, Хаџић.

ЗДРАВЉЕ: Харви, Јовић 18, Гавриловић 4, Ђикић, Станојковић, Тасић 8, Дугалић 4, Блекни 16, Калахан 14 (7ас), Ђорђевић Маринковић 21.

ВОЈВОДИНА:  Канингем 8, Бањац 19, Недељков 2, Љубичић 2 (6ас), Ракићевић 10, Заграђанин, Бумбић 5, Савић 9, Николић 11, Савановић, Џонсон 23 (8ск), Вучетић 4.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести