Воша и Звезда деле мегдан на финалном турниру јуниорске кошаркашке лиге

Млади кошаркаши Војводине, данас од 16.30, у Београду играју против најтежег могућег противника – Црвене звезде мтс на финалном турниру Рода јуниорске лиге Србије.
juniori vojvodine
Фото: КК Војводина

Београдски црвено – бели, као првопласирани тим лигашког дела такмичења (уз само један пораз), дочекују новосадски тим истих боја који је у лиги заузео осму позицију, али у табору Војводине немају намеру да положе оружје пред фаворизованим домаћином.

„Противник јесте најтежи могући, али ми увек циљамо највиши пласман“, каже тренер Војводине Филип Соцек.

„Звезда игра на домаћем терену, недавно су играли и јуниорску Евролигу где су само једном поражени, велики су фаворити, али наши момци имају квалитет. Мечеви Звезде и Војводине су увек дербији и очекујем да тако буде и данас.“

Соцек, који је тренер првог тима Војводине и с којим је изборио пласман у Прву лигу (КЛС),  тренутно седи  и на клупи јуниора, с обзиром да су шесторица момака из ове селекције у минулој сезони наступали за сениоре. То су: Алекса Зарић, Симеон Јовић, Стеван Кртинић, Алекса Стојановић , Владимир Ковачевић и Илија Стефановић. Поред њих, на данас ће наступити: Алекса Бировљев, Никола Ћурчић, Павле Кузмановић, Вукашин Љубоја, Милан Радаковић и Петар Шућур.       

Парови четвртфинала: Мега Бемакс – Раднички (Кг), Динамик – Младост, Партизан – Жарково, Црвена звезда – Војводина.       

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести