ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГНУТА СЕНЗАЦИЈА Звезда од минус 18 до преокрета у драми против "студената"

Упркос томе што су у највећем делу утакмице имали двоцифрени заостатак, у једном моменту и минус 18, кошаркаши Црвене звезде су фуриозном игром у четвртој четвртини савладали Студентски центар са 83:81 и повели у серији.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Већ у уводном кварталу екипа Дејана Јакаре показала је да ће бити тврд орах, упркос томе што је у дуел ушла као потпуни аутсајдер. 

Играо је студентски центар веома квалитетно, пре свега дефанзивно, пошто су лимитирали актуелног вицешампиона на 30 поена на полувремену. Иако се сваког момента очекивало да Београђани подигну ниво игре, то се никако није дешавало. Све до четврте четвртине.

И таман када се чинило да црногорски састав има евролигашког супарника, уследио је велики преокрет Црвене звезде. Милош Теодосић и Немања Недовић били су неумољиви, док се на другој страни гостима сузио обруч. Мало по мало и српски састав је топио дефицит, да би на крају тројком Адама Ханге и преузео вођство.

Драма није могла да буде избегнута, Студентски центар имао је три секунде да на минус два направи сензацију, да би Лука Богавац промашио шут за победу, за славље Црвене звезде.

Најефикаснији код црвено-белих био је Милош Теодосић са 17, док је госте предводио Томислав Ивишић са 14.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести