ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ ЗНА Ево шта је кључ против Албе

Трофејни стратег анализирао немачки клуб.
Будућност ВОЛИ (Филип Рогановић)
Фото: Будућност ВОЛИ (Филип Рогановић)

Тренер Партизана Жељко Обрадовић дотакао се предстојећег сусрета против Албе у Берлину. Црно-бели ће сутра од 20.30 часова одмерити снаге са немачким евролигашем у 33. колу елитног такмичења. На овом сусрету, Београђани имају де факто императив победе уколико желе у плеј-ин.

- Много зависи од њихове транзиционе игре. Они су у том делу најопаснији. То значи да морамо да контролишемо напад и не дозволимо добре проценте шута, пре свега за два поена у транзицији. Разлика у утакмицама које су побеђивали и губили је у, отприлике, 12 одсто – колико су ефикаснији у шуту када су добијали мечеве. То је први фактор о ком морамо да водимо рачуна - појаснио је Обрадовић.

Говорио је и о поштеди за играче.

- Размишљао сам да би неки који нису имали велику минутажу, требало да раде после победе над Будућности. Тог јутра смо веома рано устали, тако да је капитен, Кевин Пантер, замолио да не иду на тренинг јер су уморни. Изашао сам им у сусрет. Иначе, пракса ће бити, без обзира на програм утакмица, да они који мање играју, имају тренинг на слободан дан - истакао је трофејни стратег.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести