ЗР: После дама и кошаркаши у Кристалној дворани

ЗРЕЊАНИН: С Кошаркашким савезом Србије је договорено да мушка репрезентација у Зрењанину угости Иранце у склопу припрема за Светско првенство.
k
Фото: Manifestacija Košarkaški dan održana je u centru Zrenjanina

То значи да ће Зрењанинци 7. августа имати прилику да виде неке од најбољих кошаркаша на свету, као што су Никола Јокић, Милош Тодосић, Бобан Марјановић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица и други. Ово је ексклузивно за “Дневник” изјавио председник Кошаркашког савеза Војводине Дарко Каран.

Каран је присуствовао манифестацији Кошаркашки дан, која је одржана на Тргу слободе у Зрењанину, у оквиру промоције Европског првенства за даме. На овај начин је обележено тридесет дана до одржавања највеће спортске манифестације у Србији у овој години. Утакмице групне фазе ЕП играће се у Зрењанину и Нишу.

Свима нам је драго што ће репрезентација Србије бити смештена у Зрењанину. Наћи ће се у тешкој групи с Русијом, Белорусијом и Белгијом, али смо сигурни да уз подршку навијача и препуну Кристалну дворану можемо стићи до Београда и Арене, односно до борбе за медаљу. Зрењанинци традиционално дају подршку и другим спортовима, а пошто ми смо и град и држава кошарке, сигуран сам да ће одзив публике бити максималан, рекао је Каран.

На данашњој манифестацији присуствовао је и помоћник зрењанинског градоначелника Симо Салапура, који је подсетио да је Зрењанин ових дана центар женског спорта.


Србија прво с Белорусијом

Зрењанину је припала част да угости селекцију Србије, а у групи Д,у Кристалној дворани, наступиће и репрезентације Русије, Белорусије и Белгије.Прве утакмице су на програму у четвртак, 27. јуна, када се састају Русија - Белгија и Белорусија - Србија.

У петак на програму су мечеви Белгија - Белорусија и Србија - Русија. У недељу, 30. јуна, састају се  Белорусија - Русија, а потом Белгија - Србија.


Поред кошаркашица, у нашем граду су и  репрезентативке у футсалу, а у петак ћемо имати прилику да гледамо и наше рукометашице. Озбиљно смо приступили припремама за Европско првенство за жене у кошарци, уредили смо и Кристалну дворану и надамо се да ће се велики број наших суграђана одазвати како бисмо сви заједно бодрили репрезентацију, казао је Салапура.

Да споменемо у овој кошаркашкој причи и да су се рукометаши Пролетера вратили у елитну лигу, што је много обрадовало бројне поклонике овог спорта.

Кошарка, краљица игара се воли у граду на Бегеју, али се воле и остали спортови.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести