Звезда: Бокан сазвао нелегалан састанак клубова АБА лиге

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезде огласио се саопштење у којем наводи да је председник КК Будућност Драган Бокан сазвао нелегални састанак клубова АБА лиге.
aba liga
Фото: ABA liga

"КК Црвена звезда обавештава јавност да је председник КК Будуцност ВОЛИ Драган Бокан, поново дајуци себи ингеренције и права које му никако не припадају, сазвао нелегални састанак клубова АБА лиге, који би требало да се одржи у 14 цасова, због како је наведено „новонастале ситуације у АБА лиги“. Међу позваним клубовима се не налази и КК Црвена звезда", наводи се у саопштењу црвено-белих.

"Новонастала ситуација је блокада рацуна АБА лиге јтд у Загребу, од стране „Рајфајзен Банке“ са седиштем у Загребу уз образложење да це тако остати до даљег док се „не уреде правни акти лиге“ који подсецамо, нису уредени већ пет година и због чега је КК Црвена звезда и тужила АБА лигу 02.02.2020.године", наводе са Малог Калемгдана.

Звезда подсећа и да је у међувремену постигнуто и вансудско поравнање, али је оно, као истичу, пропало због опструкције председника КК Будућност Драгана Бокана.

"Зато овај позив Драгана Бокана видимо као још нелегалан и незаконит корак супротан свим актима и покушајима да правно уредимо лигу која је у власништву свих клубова. Такође, као клуб морамо да приметимо да овакву забринутост и брзину нисмо видели у последњих 15 месеци, када је због истог разлога (неуредени акти лиге) 01.07.2019. године блокиран рачун АБА лиге јтд у Београду, због чега је КК Црвена звезда мтс интервенисала у више наврата, тражила хитно уредење лиге и повратак у правне оквире, јер новац којим се финансира лига од њеног постојања долази искљуциво и једино од ТВ права –а то је новац који долази из Србије", истиче се у саопштењу.

"КК Црвена звезда мтс даје на увид јавности допис који је упутила 08.10.2020. године свим клубовима АБА лиге јтд, па и КК Будућност и Драгану Бокану, у коме је затражила хитно сазивање Скупштине АБА лиге и повратак закону и праву, без кога АБА лига неће опстати", закључује се у сопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести