Звезда декласирала Панатинаикос за трећу победу у ЕЛ

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су победили грчки Панатинаикос 81:48 у осмом колу Евролиге у хали "Александар Николић".
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Изабраници Дејана Радоњића уписали су трећи тријумф у досадашњем делу такмичења и тако су прекинуили серију од четири пораза у низу у Евролиги.

С друге стране, екипа из Грчке сада има скоро од два тријумфа и пет пораза.

Најбољи у победницкцом тиму био је Нејт Волтер са 18 поена, од чега је 10 постигао у првих 10 минута, Остин Холинс је стао на 11, Никола Калинић је додао 10, док су Огњен Добрић, Ддејан Давидовац и Лука Митровић убацили по осам поена.

Црвено-бели су већ у првој деоници решили питање победника, ушли у серију поена, а уз одличну игру у одбрани, на семафору је брзо стајала двоцифрена разлика.


Радоњић: Важна победа

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић био је задовољан после велике победе против Панатинаикоса.

Важна победа за нас. Важније је начин на који смо играли овај меч, добро у одбрани такође у нападу. Окрећемо наредној утакмици, рекао је Радоњић после меча на конференцији за медије.

На питање да ли је ово најбоља игра црвено-белих откако је у клубу, Радоњић је истакао да сигурно није најбоља, већ само једна од бољих.

Звезда је уписала трећи тријумф у Евролиги након четири пораза, а Радоњић је истакао да је његов тим урадио много више у односу на то какве је проблеме имао.

Мислим да смо урадили мноог више него што је ставрно реалмо са свим проблемима, распоредом... Урадили смо много више, закључио је Радоњић.


Током овог дела одлични су били Волтерс и Калинић, па је после првих 10 минута резултат био 21:8.

У наставку меча Панатинаикос је направио серију 6:0, али је екипа Дејана Радоњића одмах вратила ствари на своје место и показала ривалу да неће бити никакве шансе за преокрет.

Домаћи тим у овом делу ишао је до највиших 19 поена, а у друго полувреме ушао је са разликом од 13 поена.

Трећа деоница донела је наставак Звездине доминације на паркету у сваком сегменту игре, па је предност отишла на плус 21.

До краја меча црвено-бели су затрпавали кош ривала, још више појачали добру игру у дефанзиви,а предност је у једном тренутку нарасла на 36 поена.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести