Звезда: Куда плови ова АБА лига?

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвене звезде поднео је жалбу на казну АБА лиге од 18.000 евра због "пропуста у организацији дербија против Партизана" и саопштењем анализирао одлуке дисциплинског судије.
aba liga
Фото: ABA liga

"Одушевљени смо експедитивношћу АБА лиге“ и волели бисмо да се као о утакмици 18. кола АБА лиге, тако брзо одлучило од стране јединог легалног органа лиге, Председништва, око неодигране утакмице 13. кола у Подгорици. Ту одлуку чекамо већ више од 40 дана! Одлука о казни нажалост сублимира све мањкавости и пропусте лиге ове сезоне, пуна је нетачних основних података, почев од датума и кола „спорне“ утакмице. Такође, одлука о казни је наведена интегрално што се никада у историји лиге није догодило, у њој су наведене чак и озбиљен неистине попут оне „ Да је један гледалац покушао да нападне судију“ а истина је да је тај судија покушао да удари гледаоца! О „допунама“ одлуке које су правно немогуће, а којима су покушане исправке бројних грешака - и да не говоримо", истичу из Звезде.

"И оно што је најважније, како наводе са Малог Калемегдана, ову казну у име АБА лиге је писао и донео дисциплински судија који није ни формално постављен на ту функцију током лета 2019.године због озбиљних правних пропуста због којих је КК Црвена звезда већ упутио тужбу надлежном суду у Загребу, са циљем да се допуне оснивачка акта лиге која нису мењана (уз незнање већине клубова) од 2015. године".

"Понављамо да је Саша Павличић Бекић лично у изрицању казне КК Црвена звезда за неодигравање утакмице 13.кола АБА лиге навео да „није надлежан“ а иницијални покушај кажњавања нашег клуба касније је „оборен“ и преиначеног од стране жалбеног већа!!! Кућа се гради од темеља, а АБА лига одавно није кућа свих клубова који су формално њени власници и управљачи, већ неколицине појединаца који би да је воде, али туђим новцем! Да би неко кажњавао неки клуб мора да је у складу са пропозицијама постављен на то место. Са жаљењем констатујемо да је и поред огромног ентузијазма и жеље да ради, господин Саша Павличић Бекић није формално постављен на место и позицију коју наводно „покрива“.

КК Црвена звезда још једном упозорава да је АБА лига на ивици пропасти јер једини орган који формално-правно постоји је Председништво АБА лиге. И прво што од тог тела (које се још увек није састало) очекујемо је да донесе коначну одлуку о утакмици 13. кола АБА лиге!

"Клуб је као прву меру одговорио АБА лиги на ову „квази“ казну и покушај санкционисања нашег клуба преко сваке мере, и позива јавност да врло пажљиво прочита жалбу која је упућена у седиште АБА лиге. У њој ће се видети много већи проблеми који муче АБА лигу од пропуста на једној утакмици, међу којима су наводно и они који нису почињени, попут наводног напада на судију! Такође, пошто смо у много чему били први и пример другима, очекујемо да у будућности сваки пропуст на свакој утакмици и образложење казне буду у истој форми и врло детаљни попут ове наводне казне која је изречена КК Црвена звезда. Да буде макар неке користи од овог „игроказа“, закључују из Звезде.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести