Звезда на крилима Берона победила Партизан у дербију

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас Партизан са 92:86 (25:23, 19:19, 23:24, 25:20), у 18. колу АБА лигу у хали "Александар Николић".
г
Фото: FoNet

Изабраници Драгана Шакоте дошли су до 12. тријумфа, док су црно-бели забележили четврти пораз у регионалном такмичењу.

Црвено-беле до тријумфа је предводио Били Берон са 26 поена, Бранко Лазић убацио је 12, док је Дејан Давидовац убацио један мање.

У екипи Партизана Немања Гордић био је најефикаснији са 14 поена, Огњен Јарамаз стао је на 13, колико је постигао и Маркус Пејџ,а двоцифрен је био и Кори Волден (12).

Првих 10 минута меча обележила је изједначена игра, играло се поен и ниједна екипа није успела да стекне значанију предност, па су тако црвено-бели имали плус два пред почетак друге деонице.

У наставку се прва тргла Звезда, која је серијом од 8:0 преузела игру у своје руке.

Кошаркаши Партизана нису имали решење за доминатну игру црвено-белих у нападу, који су овом делу дошли до двоцифрене предности од 13 поена.

Партизан је из летаргије мало тргнуо Гордић, а до краја полувремена Пејџ и Мозли су погодили важне шутеве који су омогућили црно-белима да на одмор оду са заостатком од једног коша.

Друго полувреме гости су отворили тројком Јарамаза, али су Лазић и Браун вратили предност на страну домаћина.

Уследила је чврсћа игра Партизана у одбрани, коју су материјализовали у нападу серијом од 9:0, а погађали су Мозли, Загорац и Јарамаз.

Да предност Партизана не буде већа од пет поена, потрудио се Били Берон, који је својим соло акцијама вратио Звезди егал и поен предности пред одлучујућих 10 минута.

Изједначено је било све од средине последње деонице, када су изабраници Драгана Шакоте дошли до плус четири.

Држао је Партизан прикључак поенима Томаса, који је пред последња четири минута донео изједначење 80:80.

Игало се поен за поен, а онда је поново Берон донео Звезди плус четири, 120 секунди

пре краја.

Партизан није искористио важне шутеве у самом финишу, црвено-бели су одржавали предност од четири поена и на крају уписали важан тријумф.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести