Звезда одбрану титуле у АБА лиги почиње од Сплита

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20 сати почињу такмичење у АБА лиги дуелом против Сплита у хали "Александар Николић".
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

Тренер актуелног шампиона регионалне лиге Дејан Радоњић позвао је навијаче да дођу у што већем броју да поздраве нови тим и пруже му подршку пред почетак такмичарске сезоне.

"У премијерном мечу нове АБА сезоне очекује нас утакмица са екипом Сплита. Они су донекле променили састав, стигао је и Џонс, уговор је обновио искусни Роко Укић. Играли су квалификације за ФИБА Лигу шампиона, почело је и њихово национално првенство, дакле у такмичарском су ритму. Наш приоритет је да размишљамо о нашој тренутној ситуацији која није сјајна", рекао је Радоњић.

Црвено-бели нову сезону почињу са неколико повређених играча.

"Готово сигурно ћемо наступити без већег броја играча. Вајт је ван тренажог процеса због повреде коју је задобио још против Панатинаикоса и очекујемо га за неколико месеци. Добрић и Лазићну најбољем случају ће тренирати за 10 дана, Давидовац полако излази из повреде и видећемо када ће нам се прикључити следеће недеље. Лазаревић и Волтерс су без кошаркашког тренинга са екипом, а под знаком питања је и Ускоковић", рекао је Радоњић.

Све ово наводи да смо припреме за овај меч извели у неочекиваним околностима, рекао је он.

"Морали смо да пронађмо начин да радимо како желимо. Међутим, без обзира на све желимо победу. Знамо да ће током ове сезоне бити прилике да позивамо навијаче да препознају тренутак и помогну нам када је важно, али очекујемо да буду у што већем броју уз нас и дају подршку момцима који ће данас играти", рекао је тренер црвено -белих.


Почиње нова сезона у АБА лиги

Екипа Партизана, предвођена најтрофејнијим европским тренером Жељком Обрадовићем, нову сезону почиње у понедељак на гостовању Задру.

Мега на старту сезоне дочекује Студентски центар у недељу у 12 сати, а чачански Борац другу сезону у АБА лиги отвара дуелом у Лакташима, сутра против Игокее, док ће ФМП гостовати екипи Будућности дан касније, од 19 сати.

Распоред 1. кола АБА лиге: Данас: Морнар - Цибона (18 сати), Црвена звезда - Сплит (20 сати), сутра: Игокеа - Борац (17), Цедевита Олимпија - Крка (21); недеља :Мега - Студентски центар (12), Будућност - ФМП (19), Понедељак: Задар - Партизан (18).


Лука Митровић, повратник у Црвену звезду и један од најискуснијих у овом тиму, каже да је победа циљ против Сплита.

"У каквом год саставу да изађемо, желимо и имамо својеврсну обавезу да тражимо победу на старту нове сезоне. Позивам наше навијаче да дођу и виде овај нови тим Црвене звезде и пруже нам подршку која ае нам пријати и значити", рекао је Митровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести