Звезда представила тројицу Американаца

БЕОГРАД:  Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је на Малом Калемегдану тројицу појачања - Американце Џејмса Гиста, Дерика и Лоренца Брауна. Дерик Браун истако је да је веома срећа што је дошао у клуб који има велику традицију и у ком ће носити дрес са бројем 1.
c
Фото: foto: kk crvena zvezda

"Срећан сам што сам овде и што ћу играти за тим велике традиције. Узбуђен сам и што ћу играти за сјајне навијаче, играо сам против њих, а сада сам на истој страни са њима и срећан сам због тога. Мој примарни разлог за долазак овде су управо навијачи. То су најбољи навијачи које сам икада видео’’, рекао је Браун на представљању на Малом Калемегдану.

Браун има искуство играња у Еволиги, али у НБА, али прошле сезоне није наступао у такмичарским утакмицама.

’Крилни центар Џејмс Гист после седам сезона у дресу Панатинаикоса обукао је црвено-бели дрес са бројем 15.

’’Узбуђен што сам овде. Познајем традицију клуба и срећан сам што сам у Београду и што ћу носити дрес Црвене звезде. Разлог зашто сам дошао је прилика да играм на највишем нивоу у Европи и да се борим за трофеје. Играм кошарку не само да бих играо и забављао се, већ и да освајам пехаре. То је највећи разлог зашто сам овде’’, рекао је Гист.

Он је својевремно играо за беградски Партизан.

Власник шампионског прстена НБА лиге са Торонто Репторсима, МВП развојне НБА лиге Лоренцо Браун задужио је црвено-бели дрес са бројем 4 , који ће носити у свој првој сезони у Европи.

’’Ово ми је први пут да сам у Европи. Гледао сам видео клипове шта је Црвена звезда радила претходних сезона. Једва чекам да почне нова сезона, покушаћемо да освојимо све и томе се унапред радујем. Разлог зашто сам овде јесте могућност наступања на највишем нивоу и могућност освајања трофеја’’, истакао је Браун.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести