Меселџија креће од нуле

Подмлађени састав фудбалера темеринске Слоге очекују бројна искушења у 12. узастопној сезони међу српсколигашима. Без пара нема ни музике, па су у ватру

 убачени клинци жељни доказивања, а њихове домете, у овом тренутку, није могуће објективно сагледати. Утисак са генералке је половичан, пошто су црвено-бели одиграли добро само прво полувреме двобоја с омладинцима Спартака (3:1).

- Недостајала су нам петорица искуснијих играча из прошле трке, од којих очекујемо да помогну младим снагама на путу сазревања. Брзо смо постигли три гола, погодили пречку, створили још четири одличне шансе и до одласка на одмор је све функционисало по договору. Нисам у потпуности задовољан издањем у наставку, било је неколико несигурних реакција одбране и лако изгубљених лопти у маневру – рекао је Никола Меселџија, шеф стручног штаба.

Три дана раније, Темеринци су, головима Данијела Панића и новајлије Николе Милановића, победили у Врбасу.
- Резултати су били у другом плану, јер је приоритет било уигравање реновираног тима. Приметно је да су новајлије унеле додатну дозу енергију, лопта брже иде ка нападачима, али има простора за напредак. Трка је напорна, биће много искушења, па је неопходна стабилност током свих 90 минута, а то нисмо успели да спроведемо у дело у свим контролним мечевима. Не могу ништа да замерим играчима који ће први пут осетити српсколигашки барут, очекујем да постепено одговоре изазовима, док староседеоци морају да буду замајац екипе.
Највеће појачање представља повратак Немање Грујића (Обилић, Нови Кнежевац). Трећи пут је обукао дрес Слоге и намењена му је улога организатора игре.

Из подручног лигаша Суботице, стигли су голман Алекса Слијепчевић и Никола Масалушић, нападач Никола Милановић је прошле сезоне играо за новосадски Борац, док је Роберт Фехер донео папире из Титела. Андреј Катин је српсколигашки занат испекао у Банату, Приједорчанин Милан Ковачевић је три године био узданица Слоге из Ердевика, а конкуренцију међу бонусима заоштрили су Богданић и Гобељић, наде прволигаша Пролетера.

- До краја прелазног рока, било би добро да се појачамо искусним везистом, пошто смо ту у дефициту. Пар имена је у оптицају и верујем у позитиван епилог преговора. Драго ми је да се голман Раде Станивук опоравио, уз бонуса Алексу Слијепчевића, рођеног 1997. године, бориће се за место између статива. Покушаћемо да извучемо максимум из ових момака, пред које је постављен само један циљ, а то је пласман у мирне воде – закључио је Никола Меселџија. 

М. Менићанин

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести