Микец ипак европски рекордер

Стрељачки савез Србије саопштио је данас да је Европска стрељачка конфедерација верификовала резултате остварене у првој половини октобра,

на основу којих је Дамир Микец нови европски рекордер финала у гађању ваздушним пиштољем.

Као нови европски рекорд финала признала је резултат 202,9 који је Микец постигао освајајући златну медаљу на завршном турниру Светског купа у Болоњи.

Досадашњи рекордер био је Рус Сергеј Червјаковски, са 202,3 круга, са Светског купа у Форт Бенингу 2014.

Микецов резултат из Болоње није и нови рекорд Србије. На снази остаје, такође његов рекорд од 204,5 кругова, који је прошле године остварио на међународном митингу у Аустрији.

Резултати на митинзима на којима учествују стрелци из најмање пет држава се признају као српски, али не и као европски и светски рекорди. Куриозитет са митинга у Аустрији је да је Микец три дана за редом у три одвојена такмичења "убио" три идентична резултата - по 204,5 кругова.

"Обрадовало ме је кад су ме из Европске стрељачке конфедереације обавестили да је мој резултат из Болоње уписан у листу рекорда. Кристални глобус у Болоњи, "допуњен" континенталним рекордом, су разлози да будем врло задовољан завршницом тешке међународне сезоне. У Болоњи сам имао много мотива да дођем до медаље, јер шести пут сам учествовао на финалном турниру Светског купа, а до пре недељу дана нисам успео да освојим одличје", рекао је Микец.

Осим Микеца још двојица српских стрелаца су актуелни европски рекордери: Андрија Златић (МК пиштољ, европски рекорд финала - 196,7 са Светског купа у Минхену 2013. године) и Милутин Стефановић (ваздушна пушка, европски рекорд финала - 209,7 са Светског купа у Форт Бенингу 2015. године).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести