Милица Старовић прва међу најбољима

Традиционално, најчитанији лист у северној српској покрајини – Дневник је 59. пут прогласио најуспешније спортисте АП Војводине, а у 2015. на челу листе је сјајна кајакашица Милица Старовић,

чланица КК Лиман из Новог Сада. Војвођанска спортска дива је просто експлодирала ове сезоне и на свим великим такмичењима где се појавила пласирала се у финале. Круна је стигла на Светском првенству у Милану, у олимпијској дисциплини К – 2 на 500 метара, у тандему са Далмом Бенедек Ружичић освојила је сребрну медаљу и визу за Олимпијаду наредне године у Рију, а на Европском првенству Милица је узела две бронзе, у К – 2 на 200 и 1.000 метара. Где су сребро и бронзе, ту је стигло и злато на Европским играма у Бакуу. Сјајна спортискиња, велики таленат и велика радница, која ће нас сигурно и у будућности обрадовати успесима.

Мастерс центар Новосадског сајма, где је додела признања одржана, јуче је био стециште војвођанског спортског крема, са легендама и младим надама. Славље су увеличали бивши рвач Бранислав Симић (који ни у 81. години није пропустио Дневникову манифестацију), те Олга Гере, Славко Обадов, Слободан Качар, Милорад Станулов, Зоран Панчић, Васа Мијић и многе спортске величине никле и стасале на спортским теренима панонске низије.

- Већ 59. пут Дневник бира најбољег спортисту Војводине. Наш лист је увек много пажње придавао спорту и спортистима и нема никаквих разлога да и у будуће не буде тако. Захваљујем се свима који су увеличали наше славље и желим да се догодине поново видимо овде и обележимо шест деценија избора за најбољег спортисту Војводине – рекао је директор Дневник Војводина преса Душан Влаовић.

Импонује нам чињеница да смо врло поштовани од огромне већине спортиста и спортских радника, а избор нам и поред чињенице “да се није родио тај који је свету угодио”. Поштовали смо критеријуме давно установљене, а они пре свега признају резултате остварене у претходној спортској сезони, а не у календарској години.

Дневник, као вероватно ниједан лист у држави (не рачунајући дневне спортске листове, наравно), практично од свог постојања велику пажњу поклања истинским вредностима, узвишеном складу тела и духа оличеном у спорту. Не бавимо се измишљотинама, не прибегавамо сензационализму, не фабрикујемо афере, естрадне личности и разни ријалитији за нас практично не постоје, али зато свакодневно, четири, пет, понекад и шест страна посвећено је спорту.Тако је било, тако ће бити и у будуће. 

Д. Кнежић
Фото: Ф. Бакић

Милица Старовић: Дневник увек уз спортисте

„Хвала новинарима спортске рубрике Дневника који су и мене и остале кајакаше и кајакашице пратили целе сезоне, а не само када смо освајали мадеље. Наставићемо да радимо и верујем да ћемо и у будуће постизати још веће успехе и доносити медаље. Иза спортиста Србије је по успесима невероватна година, следи олимпијска година, што је посебан изазов”, рекла је најбоља спортискиња Војводине у 2015. години Милица Старовић. 

Специјалне награде

Атлетски клуб Војводина, Нови Сад
Борислава Перић Ранковић (стонотенисерка)
Милан Косановић (фудбалски тренер)
Душан Домовић Булут (баскет)

Најбољи по дисциплинама

Атлетика - Ивана Шпановић  (Војводина, Нови Сад)
Бициклизам - Габор Каса  (Спартак, Суботица)
Бокс - Андреа Милошевић  (Ф89, Нови Сад)
Веслање - Мартин Мачковић  (Тамиш, Панчево)
Ватерполо - Иван Гвоздановић  (Војводина, Нови Сад)
Гимнастика - Александра Рајчић  (Соколско друштво Војводина, Нови Сад)
Дизање тегова - Тамаш Кајдочи  (Спартак, Суботица)
Кајак и кану - Милица Старовић  (Лиман, Нови Сад)
Карате  - Слободан Битевић  (Динамо, Панчево)
Кошарка - Јована Пашић  (Војводина, Нови Сад)
Куглање - Хермина Лукач  (Пионир, Суботица)
Одбојка - Игор Јовановић  (Војводина НС семе, Нови Сад)
Пливање - Ања Цревар  (Тамиш, Панчево)
Рвање - Давор Штефанек  (Пролетер, Зрењанин)
Рукомет - Страхиња Станковић  (Војводина, Нови Сад)
Стони тенис  - Валентин Нађ Немети  (Банат, Зрењанин)
Стрељаштво - Јован Чичевски  (СД Нови Сад 1790)
Тенис - Филип Крајиновић  (ЖАК Сомбор)
Фудбал - Мирко Иванић  (Војводина, Нови Сад)
Џудо - Јована Рогић  (Славија, Нови Сад)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести