Милион евра за Шумахерове болничке фотографије

Немачко тужилаштво покренуло је истрагу против неименоване особе, која је за тајно снимљене фотографије Михаела Шумахера од медијских кућа тражила милион евра.

Немачки медији наводе да се Шумахер снимљен како лежи у болничком кревету, пошто се опоравља од тешке повреде главе, а фотографисан је изблиза. Том приликом не наводе где је славни шампион Формуле 1 усликан, али се претпоставља да је у једној од болница где је био смештен. Шумахерова менаyерка Сабине Кем потврдила је информацију и истакла да се суд сада бави овим инцидентом.

- Михаелово здравствено стање није јавна ствар. Желимо да поштујемо његову приватност на шта има право и то је све што могу да кажем о овој случају - рекла је Кемова.

Шумахер се опоравља од тешке повреде главе, коју је зарадио на скијању у Француској 29. децембра 2013. године. Он је био једно време у индукованој коми у болници у Греноблу, а сада је на рехабилитацији у свом дому у Швајцарској.

Медији преносе и то да нико, осим породице и лекара, не зна у каквом је Шумахер тренутно стању. Породица у сарадњи са Сабине Кем крије праве информације, пошто се све држи у строгој тајности. Његови најближи су основали фондацију „Нема предаје”, која прима донације за све пацијенте који се налазе у тешкој здравственој ситуацији. Ова Фондација је основана по угледу на Шумахеров победнички дух и чињеницу да се бори до краја.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести