Милорад Савин нови председник ФК Текстилац

На ванредној седници Скупштине ФК Текстилац из Оџака изабрано је ново руководство. На претходној седници која је одржана 8. јануара руководство Текстилца на челу са председником Управног одбора клуба Десимиром Ђокићем

поднело је оставку. У претходних месец и по дана вођени су интензивни разговори са људима који су заинтересовани да преузму клуб који се налази у поприлично тешкој ситуацији.

У преговорима са ветеранима клуба на којима је учествовао Зоран Ћирић истинска легенда клуба пронађено је решење да Милорад Савин као дугогодишњи голман, тренер и фудбалски судија прихвати је улогу председника Управног одбора.Текстилац је тренутно последњи у Војвођанској лиги - Бачка и жели да сачува статус војвођанског лигаша. Борба за опстанак ће бити изузетно тешка али нема предаје у плаво-белом табору. Обећали су сви новоизабрани чланови Управног одбора клуба.

У свом извештају Десимир Ђокић је навео све проблеме са којима се клуб суочавао у претходном периоду. Десимир Ђокић и Саша Костић су у претходне четири године били челни људи клуба. Уложили су велику енергију и своја лична средства како би клуб дуге спортске традиције и даље живео, и за такав свој гест добили су речи хвале од чланова Скупштине клуба.

- Покушали смо да сачувамо клуб - каже Десимир Ђокић. - Текстилац  је испао из Републичке лиге, после 16 године непрекидног играња. Нисмо имали више снаге, па смо одлучили да клуб препустимо другима. Наравно бићемо ту уз клуб, да помогнемо.У паузи између две Скупштине клуб су напустили Десимир Ђокић и Саша Костић који су прешли у  Раднички из Раткова, где ће Костић бити тренер сениорске екипе. 
Сви очекују да ће нове снаге у Управном одбору Текстилца донети  позитивне промене. 

С. Јовин
 

Управни одбор

На ванредној седници Скупштине Текстилца Милорад Савин као новоизабрани председник УО предложио је имена својих сарадника,а то су. То су: Драган Дакић, Александар Вукадиновић, Марко Косовић, Бранислав Кончаревић, Миро Митровић и Здравко Старчевић. Они су углавном чланови ветеранске екипе Текстилца које се такмичи у лиги фудбалских ветерана „Анте Бачић” која постоји на подручју општине Оџаци. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести